Mladi Indijac do juče živeo siromašno, sada je buduća zvezda njujorškog baleta

Foto: Youtube/Amiruddin Shah

Jedan mladi Indijac na putu je da ostvari životni, i „američki“ san i to u Njujorku.

Iako je do pre 3 godine samo u pričama slušao o baletu, Amirudin Šah (16) sin siromašnog zavarivača, primljen je na akademiju „Džeki Kenedi Onazis“ pri Američkom baletskom teatru u Njujorku, gde će početi edukaciju u avgustu, manje od tri godine pošto je krenuo na prvi čas baleta.

Ovaj mladić nije imao pojma šta je to balet sve dok jednog dana 2013. nije otišao iz porodične skučene straćare da se prijavi na časove hip-hopa u jedan plesni centar, u okviru programa za siromašnu decu, prenosi AFP.

https://www.youtube.com/watch?v=8pgdK5piuCc

Šah je još od 6. godine privatno igrao na svadbama i vešto je izvodio salta i zvezde, ali nije ni sanjao da će mu odlazak u plesni centar promeniti život.

Ovih dana, njemu je obezbeđena viza za studiranje u Njujorku, finansijska podrška jedne fondacije i skoro 13.000 dolara prikupljenih preko onlajn kampanje. Šah je spreman da se priključi trogodišnjem programu u Školi „Džeki Kenedi Onazis“.

On se nada da će ga to dovesti do profesionalnog ugovora koji će mu omogućiti da igra balet širom sveta i pritom pomogne život svojih roditelja i sedmoro braće i sestara koji žive u oskudici.

Prethodni tekstVoz na solarni pogon: štedi i čuva životnu sredinu
Sledeći tekstNajlepše ćerke slavnih Indijaca u 2017.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime