Na gradilištu u Ulicama 27. marta i Kraljice Marije rade Indijci

Foto: twitter.com/milance_pop

Rekonstrukcija “četiri bulevara”, Kraljice Marije – 27. marta – Džordža Vašingtona – Cara Dušana, odnosno kompletnog poteza od Vukovog spomenika do Kalemegdana, traje već duže od dva meseca, a poslednjih dana primetan je sve veći broj radnika na gradilištu. I to ne samo domaćih, nego i stranih.

Kako su nam skrenuli pažnju stanari okolnih zgrada, u poslednje vreme primetili su i veliki broj radnika iz inostranstva. I to ne bilo kojih, nego čak iz – Indije!

Odvojeni od naših radnika

Tragom ove vesti reporteri „Blica“ su se uputili u Ulicu 27. marta i stvarno dobili potvrdu ovih informacija.

– Ima ih dosta, iz Indije su, ali nemamo nikakav kontakt sa njima, praktično smo odvojeni jedni od drugih jer radimo različite poslove na gradilištu. Oni imaju svog šefa koji komunicira sa njima i određuje njihove zadatke – rekao nam je jedan od domaćih radnika.

Kontakt sa njima nije bio moguć, ali…

– Radnici iz Indije su uglavnom specijalizovani za postavljanje tramvajskih šina. Sa njima pričamo na engleskom i čini se da ga znaju bolje nego mi. Mislim da su ih povukli sa Bliskog istoka i da ih je verovatno dovela strana kompanija koja učestvuje u projektu rekonstrukcije – rekao je naš radnik.

Majstori za šine

Podsetimo, posao za rekonstrukciju “četiri bulevara” dodeljen je našoj firmi “Energoprojekt niskogradnja” i francuskom ”Kolas railu“, koji je najverovatnije, i doveo indijske majstore za šine.

Ova firma prethodno je bila zadužena i za postavljanje šina na Mostu na Adi, pa je veoma moguće da se radi o radnicima „starosedeocima“ u srpskoj prestonici.

(Aleksandra Malko, Savo Simić, Blic)

Prethodni tekstIndija spremna za „hajperlup“ revoluciju – odobrena ruta od 117 kilometara (video)
Sledeći tekstRegulisao saobraćaj na raskrsnici, a onda – jak udarac KRAVE (video) 

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime