Nepalski milijarder ulaže u Srbiju, otvorena fabrika nudli u Rumi

Foto: Youtube/RTV Panonija

U Rumi je zvanično otvorena fabrika hrane, kao prva investicija u Evropi nepalske kompanije „CG Foods Europe“, koja posluje u okviru „Chaudhary Group“, a u koju je uloženo devet miliona evra.

Fabrika, u kojoj će se proizvoditi nudle i druga polugotova jela od testenine, počela je da radi u septembru i u njoj je zaposleno 100 radnika, a plan je da ih do kraja naredne godine bude 407, dok bi kasnije bilo zaposleno još oko 800 radnika.

Otvaranju fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vlasnik nepalske kompanije Binod Čodri, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić, kao i ambasadorka Indije u Srbiji gospođa Narinder Čohan.

https://www.youtube.com/watch?v=YK7dwGDf82k

Za proizvodnju nudli i druge testenine koristiće se sirovine iz Srbije, a plan je da se iz Rume tim proizvodima snabdeva čitava Evropa.

Nepalski milijarder Binod Čaudri se na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu nalazi među prvih 50, a pored hrane proizvodi i čelik, cigarete, tehničke uređaje, struju, bavi se građevinarstvom i hotelijerstvom.

„CG Foods Europe“ posluje sa 76.000 kompanija u svetu, a očekuje se da će na otvaranju biti i oko 200 poslovnih partnera sa kojima ta nepalska firma sarađuje, prenosi Beta.

Prethodni tekstIndija će predvoditi globalni ekonomski rast
Sledeći tekstKad leopard uđe u indijsku fabriku automobila… (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime