Neverovatni ‘čovek majmun’: Veština ovog Indijca ostavlja bez daha (video)

Foto: YouTube/Mr__shaikh. vlogger (Printscreen)

Muškarac iz Karnatake penje se na kameni zid, a njegova veština oduzima dah. Džioti Raž, slobodni solo penjač iz Čitradurge, ima poseban talenat.

Pokazujući neverovatne veštine, on se penje na zidove sa lakoćom baš kao majmun. A baš tu tehniku naučio je od majmuna, pažljivo posmatrajući njihove okretne pokrete i imitirajući ih.

Kaže da je penjanje za njega prosto kao pasulj. „Savršeno se držim zida i znam gde da držim noge“, kaže on dok se penje gore-dole po kamenom zidu tvrđave Čitradurga, oko 200 km od Bengalurua.

Radž (34) svakog dana zabavlja stotine posetilaca u tvrđavi Čitradurga svojom neverovatnom veštinom penjanja po zidu, pa čak i oponaša majmune, praveći zvuke zavijanja, visi naopačke i češe se po leđima. Publika se zabavlja, a deca su potpuno zaokupljena njegovom veštinom.

Bila je to veština nastala iz skoro tragedije. Džioti, koji je želeo da okonča svoj život u tvrđavi, otkrio je umesto toga da može da se penje po zidovima, i to mu je čak dalo novi život i život.

Preskakanje zidova tvrđave i stena nije njegova jedina veština. Radž sada besplatno podučava mladiće i devojke da se takmiče na šampionatima u penjanju na zid i želi da ih pripremi za Olimpijske igre.

„Preko 15 godina se penjem na zidine tvrđave i zabavljam ljude koji dolaze iz različitih delova države i zemlje. Ako veštački zid bude izgrađen u Čitradurgi, okrug će biti u centru pažnje i mladi će moći da treniraju ovde“, rekao je Raj.

The Incredible Monkey Man, biografski film o Džiotiju Radžu, uskoro će biti prikazan širom sveta.

Film, koji je režirao australijski reditelj Stenli Džozef, skoro je završen, osim dela gde se penje na Anđeoski vodopad.

Ražov san je da se popne na Anđeoski vodopad, najviši vodopad na svetu u Venecueli. Čeka se i snimanje oko Čitradurge.

Prethodni tekst3 supernamirnice sa kojima ne smete preterivati, prema Ajurvedi
Sledeći tekstPrijanka Čopra i Nik Džonas postali roditelji: „Presrećni smo“ (foto)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime