Oko 300 inostranih kompanija žele da investiraju u Indiju

Foto: Twitter/@NewspointTv

Vlada Indije i agencija za promociju investicija „Invest India“ su u pregovorima sa oko 300 stranih i domaćih kompanija radi realizacije investicija u vrednosti od 62 milijarde dolara, čime bi se stvorilo 1,7 miliona novih radnih mesta.

Najviše ima projekata kineskih kompanija, ukupne vrednosti 32 milijarde dolara, što je više od polovine ukupnih investicija. Realizacijom ovih projekata smanjio bi se indijski uvoz i ujedno bi se povećala zaposlenost lokalnog stanovništva. Najveći projekat je investicija firme Sani u izgradnju vetro-energetskih parkova ukupne vrednosti 10 milijardi dolara. Slede infrastrukturne investicije Dalian Vanda Grupe, koja je u pregovorima sa vladom savezne države Hariana oko građevinskih projekata vrednih 5 milijardi dolara. Firma SAIC želi da
preuzme GM-ovu fabriku u mestu Halol, dok se priča i o ulaganjima firmi Lifan Motors i Fosun Farma.

Uglavnom se radi o kompanijama koje još uvek ne posloju u Indiji, ali kompanije poput H&M i Cisko takođe žele da prošire postojeće poslove u Indiji. S obzirom na usporavanje u Kini, investitori se sve više okreću Indiji radi zadovoljavanja potreba na ovom velikom tržištu ali i tržišta zemalja u regionu jugoistočne Azije.

Prethodni tekstIndijska mlada glumica preminula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći
Sledeći tekstSajam tekstila u Indiji 2017.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime