Otvaranje Indijske biblioteke na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu

Foto: Ambasada Indije

Gospođa Narinder Čohan, ambasadorka Indije u Republici Srbiji, zvanično je otvorila prvu biblioteku indijske kulturne istorije pri Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, dana 23.maja 2017.

Foto: Ambasada Indije

Ovom prilikom predstavljena je knjiga „Od Nalande do Hilandara“, u izdanju Filološkog fakulteta i Matice srpske. Knjiga čiji je glavni autor prof. Aleksandar Petrović, predstavlja opis prve biblioteke kulturne istorije Indije u Srbiji, sa kratkim uvodom za razumevanje međusobne povezanosti Srbije i Indije u poslednjih sto godina.

Foto: Ambasada Indije

U svom uvodnom izlaganju, ambasadorka se osvrnula na razvoj odnosa između Indije i Srbije, ističući indijsku tradicionalnu otvorenost prema Srbiji, kao i na postojeće mogućnosti za unapređenje saradnje, naročito u oblastima indijske kulture, joge i nauke. Ambasadorka Indije naglasila je značaj velikih mogućnosti, u vidu pozitivnih efekata dodatne političke, ekonomske i kulturne promocije u cilju razmene iskustava i obogaćivanja svih aspekata bilateralne saradnje.

Studenti fakulteta predstavili su veoma privlačan i intelektualno podsticajan projekat prevoda epa „Mahabharata“ (na sanskritu) na srpski jezik.

Prethodni tekstTrikovi žena iz Indije za brži rast kose
Sledeći tekstMeđunarodni dan joge u Srbiji 17. juna

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime