Perumtita Taravad festival

Foto: Facebook/IndiainSerbia

Perumtita Taravad je popularan festival koji se proslavlja u Kotamkuzi, distriktu Kerale kod Čandrapurama. Ovaj godišnji festival privlači veliku gomilu posetilaca iz cele zemlje. Ocenjen je kao jedan od najpopularnijih festivala države.

Jedan je od najstarijih ritualnih umetničkih formi Kerale gde je većina Tejam oblika prikazana i čini zaista važnu stvar. Pompeja i veličanstvenost Ijamasa su izuzetno šarmantni i pomažu da se ova drevna tradicija održi u životu.

Tejam je na visokom mestu zabavne vrednosti i ima veliki verski značaj. Veliki broj rituala se izvodi po tradiciji države kroz festival.  Tejam ples nije ni jedna plesna forma već kolekcija od oko 400 plesnih formi, svaki od njih predstavlja mitološki, istorijski karakter. Ovi plesovi su među najstarijim oblicima umetnosti u Indiji. Plesni karneval koji se održava u Kotamkuzi je zaista vizuelni tretman za svakog posmatrača koji stiže ovde iz različitih krajeva zemlje. U ovim plesovima su uključeni šareni kostime, slikanje tela i performansi poput transa. Nastupi su praćeni sjajnim drevnim sledbenicima i hramovima koji doprinose atmosferi.

Festival obično traje deset dana tokom decembra meseca.

Prethodni tekstOmaž glumcu Šaši Kapuru
Sledeći tekstNajsavremenija indijska bespilotna letelica zameniće satelite za nadgledanje

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime