Premijer Modi za Divali sa vojnicima – „moja porodica“ je u Kašmiru

Foto: twitter.com/PMOIndia

Premijer Narendra Modi proveo je svoj četvrti Divali sa vojnicima – ovog puta u Gurezu u Džamu i Kašmiru, gde su stacionirane trupe 15. korpusa. Tokom dvosatne posete Gurezu – slikovitoj dolini duž kontrolne linije u ​​Bandiporskom okrugu – premijer je rekao da je, kao i svi ostali, festival proveo sa svojom „porodicom“.

Ovo je bila druga poseta premijera Narendre Modija Kašmiru na Divali. Prvi put je bio 2014. godine, nekoliko meseci nakon što je došao na vlast.

Uputivši čestitke i ponudivši vojnike slatkišima, premijer je rekao da dobija energiju kada provodi vreme među pripadnicima oružanih snaga. Rekao je da ceni njihovu požrtvovanost u teškim uslovima.

U knjizi utisaka napisao je: „Zaštita domovine, daleko od svojih najbližih, pokazuje tradiciju ogromnog žrtvovanja i svi vojnici na nacionalnim granicama – simboli su hrabrosti i posvećenosti… Prisustvo hrabrih vojnika na granici, u ovoj svecanoj prilici, uliva nadu i stvara novu energiju među svim Indijcima.“

Premijera Narendru Modija u poseti vojnicima u Džamu i sektoru Gurez u Kašmiru na Divali – pratio je načelnik vojske general Bipin Ravat i drugi visoki oficiri, izveštava novinska agencija Press Trust of India, citirajući zvaničnika Armije.

Premijer je proveo dan u Siachenu, na najvišem bojnom polju na svetu i najavio paket pomoći za Džamu i Kašmir, koji su pre mesec dana bili pogođeni velikim poplavama.

„Vi ste omogućili Indijcima da srećno proslave Divali. Vaši snovi i vaša odgovornost – snovi su i odgovornost svih nas. Cela nacija stoji rame uz vas“, rekao je vojnicima.

Godine 2015. premijer je Divali proslavio na indijsko-pakistanskoj granici u Pendžabu.

Prošle godine je proveo Divali na graničnim prelazima u Himachal Pradeshu. „Kažu da bi trebalo proslaviti Divali sa svojima i zato sam došao ovde“, rekao je indijsko-tibetanskoj graničnoj policiji ili osoblju ITBP-a na špediterskom mestu u Kinnauru, blizu granice sa Kinom.

Prethodni tekstVeličanstveni vatrometi za Divali širom Indije
Sledeći tekst10 načina da proslavite Divali van svoje kuće

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime