10 načina da proslavite Divali van svoje kuće

Mnogo toga možete učiniti da biste imali srećan Divali.

U toku festivala Divali i u vazduhu se oseća praznični duh. Uz osvetljene ulice i kuće ukrašene svetiljkama – teško je da se ne osećate srećno, zar ne? Divali, poznat i kao festival svetlosti, tradicionalno se provodi sa porodicom, posećuju se prijatelji i poznanici, razmenjuju se pokloni i jedu ogromne količine hrane.

Međutim, ako ste izvan kuće za Divali, postoji mnogo stvari koje možete učiniti da biste proslavili Divali.

Evo deset načina na koje možete imati „Ghar Vali Divali“ čak i ako ste izvan svoje kuće:

Svetla – sijalice i svetiljke

Ima li boljeg načina da proslavite festival svetlosti nego sa svetiljkama? To je savršen način da svoju sobu ili stan prippremite za Divali – i to veoma ekonomičan. Sijalice možete postaviti na plafon, staviti sveće u stare staklene bočice ili tegle, zalepiti isvetiljke na zidove – mogućnosti su beskrajne.

Učestvujte u događajima

To što ste daleko od kuće, ne znači da morate biti sami. Proverite da li postoji neka Divali proslava blizu vaše kuće ili posetite hram. Proslava Divalija kod kuće jeste idealna, ali proslava uz nove ljude takođe je dobra ideja.

Papirni rangoli

Ne možete da napravite pravi rangoli, ali ipak želite da mu posvetite svoje mesto tokom Divalija? Rešenje je – napravite ga od papira.

Ne zaboravite da se lepo obučete

Izgled je važan deo festivala, pa ne zaboravite da se lepo doterate. Predlažemo vam da izaberete najlepšu nacionalnu odeću za Divali.

Ugostite svoje prijatelje

Divali je vreme za druženje sa prijateljima i porodicom, a to možete uraditi čak i ako ste van kuće. Ogranizujte sedeljku sa svojim prijateljima, razmenite poklone, igrajte karte. Učinite sve da vam Divali bude divan i ako ste daleko od kuće.

Napravite poklon-pakete za Divali

Divali je festival na kom svi razmenjuju poklone, pa zašto ne održati duh Divalija tako što ćete napraviti male Divali pakete za svoje susede i vašeg stanodavca. Te pakete možete popuniti slatkišima, čokoladama, svećama itd. Ne samo da će vam to pomoći da održite dobar odnos sa svojim stanodavcem već ćete i lepo proslaviti praznik.

Potražite jednostavne recepte za meetha

Šta je Divali bez meetha, zar ne? Uvek možete da kupite male dibbase meetha, ali predlažemo vam da probate i sami da napravite meetha. Možete pronaći mnoge jednostavne recepte i obećavamo da će biti zabavno.

Odstupite od tradicije

Ako imate prijatelje koji su i sami za Divali daleko od kuće, planirajte gledanje filma uz lep obrok napolju.

Ne dozvolite da vas rastojanje razdvoji

Divali podrazumeva vreme sa svojim najdražima. Iako niste fizički zajedno – uvek možete slaviti Divali preko Skype ili Facebook-a. Biće to odličan način da svojoj porodici pokažete svu stvoju ljubav na festivalu. Čak i digitalno, to će vam pomoći da proslavite Divali daleko od kuće.

Podelite prazničnu radost

Provedite Divali sa onima koji su manje srećni od vas. Ništa vam neće doneti više radosti nego pomoć drugima i osmeh zahvalnosti na nečijem licu. Možete provesti vreme sa siromašnim decom i donirati im slatkiše, odeću i osmehe.

Želimo vam srećan Divali!

Prethodni tekstPremijer Modi za Divali sa vojnicima – „moja porodica“ je u Kašmiru
Sledeći tekstPotpisan Memorandum o saradnji Arhiva Jugoslavije i Nacionalnog arhive Indije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime