Potpisan Memorandum o saradnji Arhiva Jugoslavije i Nacionalnog arhive Indije

Foto: Ambasada Indije

U prostorijama Arhiva Jugoslavije 18. oktobra 2017. godine potpisan je Memorandum o saradnji između Arhiva Jugoslavije i Nacionalnog arhiva Indije. Za Arhiv Jugoslavije Memorandum je potpisao dr Milan Terzić, direktor Arhiva, a u ime Nacionalnog arhiva Indije gospođa Narinder Čohan, ambasadorka Republike Indije u Beogradu.

Foto: Ambasada Indije

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su gospodin Sandžej Kumar Verma (Sanjey Kumar Verma), prvi sekretar Ambasade, gospođa Ljiljana Belojević iz Odeljenja za Aziju, Australiju i Pacifik Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, dr Aleksandar Petrović, profesor Seminara za društvene nauke Filološkog fakulteta u Beogradu, gospodin Arsen Arsenović, sekretar Seminara na Filološkom fakultetu, dr Dušan Vasić, profesor Fakulteta za poslovne studije i pravo Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ u Beogradu, mr Vladana Lilić, koordinator za međunarodnu saradnju Fakulteta za poslovne studije i pravo u Beogradu, gđica Maja Familić, predstavnik organizacije „Nomadik“, gđica Maja Vučković, instruktor joge i student hindi jezika na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gospodin Sudir Džon Horo (Sudhir John Horo), specijalni sekretar i savetnik Odeljenja za  informisanje i odnose s javnošću Vlade države Džarkand u Rančiju.

Foto: Ambasada Indije

Posle potpisivanja Memoranduma, gospođa ambasador je, po dogovoru sa direktorom Arhiva Jugoslavije, najavila buduće zajedničke projekte arhiva dveju zemalja. U pitanju su priprema izložbe dokumenata o 70 godina diplomatskih odnosa, kao i zbornik dokumenata sa istom temom.

Foto: Ambasada Indije
Foto: Ambasada Indije
Prethodni tekst10 načina da proslavite Divali van svoje kuće
Sledeći tekstBazar indijskih proizvoda u Srbiji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime