Potpisan Memorandum o razumevanju između indijske i srpske agencije za kreditiranje izvoza

Foto: Ambasada Indije

Za vreme godišnje skupštine Bernske unije koja je ove godine održana u Beogradu, potpisan je Memorandum o razumevanju između indijske korporacije za finansiranje i osiguranje izvoza ECGL Ltd i Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije AOFI radi unapređenja saradnje između indijske i srpske agencije za kreditiranja izvoza i podsticanja rasta međusobne trgovine roba i usluga.

Memorandum su potpisali izvršni direktor ECGL-a gđa Gita Muralidhar i generalni direktor AOFI-a g. Dejan Vukotić 4. oktobra 2017. u Ambasadi Indije u Beogradu u prisustvu ambasadorke Indije gđe Narinder Čohan.

ECGL Ltd. (prvobitno indijska korporacija za osiguranje izvoza), koja je u vlasništvu Vlade Indije, osnovana je 1957. sa ciljem promovisanja izvoza i pružanja osiguranja od kreditnog rizika i srodnih izvoznih usluga. ECGL posluje pod kontrolom indijskog Ministarstva trgovine i industrije i nudi različite proizvode za osiguranje rizika izvoza u skladu sa zahtevima indijskih preduzetnika i komercijalnih banaka koje obezbeđuju kreditna sredstva. ECGC je u suštini agencija za promociju izvoza, koja ima cilj da poboljša konkurentnost indijskih izvoznika pružajući im osiguranje od kreditnog rizika.

AOFI – Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza, zvanična je izvozno kreditna agencija Republike Srbije koja je osnovana radi podsticanja i unapređenja izvoza i razvoja ekonomskih odnosa sa inostranstvom. AOFI teži ostvarenju strateškog poboljšanja uslova poslovanja izvozne privrede i sveukupnog unapređenja strukture izvoza Republike Srbije.

Bilateralna trgovina i investicioni tokovi zabeležili su trend rasta nakon nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Indiji u januaru 2017. Očekuje se da će privlačna lokacija Srbije, logističke prednosti, dostupnost kvalifikovane radne snage i veoma aktivna podrška Vlade – doprineti rastu trgovine i indijskih investicija u Srbiji.

Prethodni tekstAmbasadorka Indije na otvaranju proizvodnog pogona „Wai Wai“ u Rumi
Sledeći tekstOdržan 14. samit EU i Indije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime