Premijer Modi na Svetskom kongresu: Digitalna Indija je postala način života

Foto: YouTube/DD News (Printscreen)

Obraćajući se prisutnima na Svetkoj konferenciji informacionih tehnologija putem video linka, premijer Indije Narendra Modi istakao je važnost tehnologija u današnjem svetu.

Projekat Digitalna Indija nije više samo program Vlade, već i način života, rekao je premijer.

Govoreći o evoluciji tehnologija, Modi je istakao da je ‘tehnologija prevazišla PowerPoint prezentacije i da je postala nerazvodjini deo ljudskih života’.

– Srećan sam što otvaram Svetski kongres informacionih tehnologija. Ovaj događaj se prvi put održava u Indiji. Danas je Indija najbolje mesto za digitalne inovacije, u svim sektorima. Ne samo da imamo sve veći broj preduzetnika iz oblasti inovacija, već i ogromno tržište za tehnološke inovacije. Bili smo i ostali jedna od zemalja koja gaji najveću ljubav prema novim tehnologijama – rekao je na otvaranju premijer.

Premijer Modi je dodao da je Indija prešla veliki put od početka sprovođenja akcija Make in India i Digitalna Indija.

– Od samo dve kompanije za proizvodnju mobilnih telefona u 2014. godini, danas imamo 118 proizvođača u Indiji, uključujući i neke od najvećih svetskih brendova – rekao je premijer i istakao poseban značaj digitalne obuke namenjene svakom domaćinstvu, a ova inicijativa Vlade će pružiti obuku iz oblasti tehnologija oko 60 miliona osoba u ruralnim područjima. Već 10 miliona Indijaca uspešno je upoznato sa digitalnim tehnologijama.

Prethodni tekst„Neverovatna Indija“ na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu
Sledeći tekstMonah Galaktion (Aljoša): Od Indije do Srbije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime