Premijer Narendra Modi – „Ličnost godine“

Foto: twitter.com/TIME

Premijer Indije Narendra Modi pobedio je po drugi put u onlajn anketi čitalaca časopisa „Time“, prestigavši po broju glasova Donalda Trampa, Baraka Obamu i Vladimira Putina.

Urednici časopisa „Time“ odlučiće o konačnom izboru za ličnost godine krajem ove nedelje.

Premijer Narendra Modi pobedio je na izboru za „Ličnost godine“ 2016. godine, pretekavši po glasovima druge svetske lidere kao što su novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp, aktuelni lider SAD Barak Obama i ruski predsednik Vladimir Putin.

Nakon sumiranih rezultata ankete koja je zatvorena sinoć, premijer Modi pobedio je sa 18% glasova, stekavši tako značajnu prednost nad drugim kandidatima, uključujući Baraka Obamu, Donalda Trampa i Asanža, koji su svi dobili 7% glasova.

Premijer Modi našao se time znatno ispred drugih istaknutih ličnosti ove godine, kao što su osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg (2%) i predsednički kandidat SAD Hilari Klinton (4%).

Urednici časopisa „Time“ odlučiće o konačnoj ličnosti godine kasnije ove nedelje, ali rezultati ispitivanja javnog mnjenja iz onlajn ankete pružaju uvid u to kako svet danas vidi uticajne ličnosti. Premijer Narendra Modi veoma je uticajna ličnost u 2016. godini, prema rezultatima online ankete.

Časopis „Time“ napominje da je anketa čitalaca „važan pokazatelj“ mišljenja ljudi o liderima s najviše uticaja u 2016.

Ovo je drugi put da je premijer Modi pobedio u online anketi čitalaca časopisa „Time“: tu čast imao je i 2014. godine, kada je dobio više od 16% od gotovo pet miliona glasova.

Već četvrtu godinu zaredom, premijer Modi je jedan od kandidata za „Ličnost godine“, i smatra se da je jedan od lidera „koji su najviše uticali na vesti i naš svet u proteklih godinu dana“.

Prošle godine „Ličnost godine“ prema anketi časopisa „Time“ bila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Časopis „Time“ naglašava da je u poslednjih nekoliko meseci premijer Modi imao veliku podršku Indijaca.

Sadašnji rezultati ankete pokazuju da se premijer Modi odlično kotira među indijskim biračima, kao i onima u Kaliforniji i Nju Džersiju.

Premijer Modi bio je od samog početka u vođstvu u ovogodišnjoj online anketi: prema prvim rezultatima, on je dobio 21% glasova.

Asanž je u anketi pretekao novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa sa 10% glasova.

Među kandidatima su ove godine bili i bivši državni sekretar Hilari Klinton, direktor FBI Džejms Komi, kompanije „Apple“ Tim Kuk, roditelji ubijenog muslimansko-američkog vojnika Humaniun Khan, Khizr i Ghazala Khan, severnokorejski lider Kim Džong Un, britanski premijer Tereza Mej i kineski lider Si Đinping.

Časopis „Time“ analizirao je i trenutke iz 2016. godine kada su kandidati ovogodišnje ankete bili najaktivniji. Za premijera Modija, to je bio 16. oktobar, kada je indijski lider na Samitu BRIKS grupe u Goi naglasio da je Pakistan „mothership“ za terorizam.

Prethodni tekstSedam filmova o uspešnim indijskim ženama
Sledeći tekstIndijske pogačice

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime