Prodaje se „ER INDIJA“

Indija je objavila prodaju celog državnog udela u nacionalnom avio-prevozniku „Er Indiji“ kako bi poduprla prihode vlade koji su posustali usled usporavanja ekonomije, nakon što u prvom pokušaju nije uspela da privuče nijednog ponuđača.

Vlada u Nju Delhiju je objavila poziv za dostavljanje početnih izjava o zainteresovanosti za tu avio-kompaniju koja leti na domaćim i međunarodnim linijama, izveštava agencija AP.

U pozivu je navedeno da je rok za dostavljanje izjava 17. mart i da ponuda treba da apsorbuje 232 milijarde rupija (3,26 milijardi dolara) od ukupnog duga avio-kompanije „teškog“ 580 milijardi rupija (osam milijardi dolara).

Premijer Narendra Modi je najavio pokretanje privatizacije različitih državnih preduzeća kako bi popravio državne finansije i podstakao privredu.

Rast Indije je usporio na 4,5 odsto međugodišnje u kvartalu jul-septembar 2019.

Modijeva vlada polaže velike nade da će strani investitori učestvovati u licitiranju za kompaniju Er Indija. Namera mu je da prikupi 1,05 biliona rupija (14,6 milijardi dolara) prodajom javne imovine do marta 2020. godine.

Novi vlasnik preuzeće flotu od 121 aviona Er Indije i 25 aviona Er Indija Ekspresa.

(Tanjug)

Prethodni tekstIndija lansira robota u svemir
Sledeći tekstMoćne mudrosti Mahatme Gandija

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime