Proširenje 12 nacionalnih autoputeva u piste za sletanje za hitne slučajeve

Foto: FrankWinkler/pixabay.com

Indijske vazduhoplovne snage (IAF) rasčistiće 12 nacionalnih autoputeva za korišćenje u svrhu sletne piste koje će omogućiti timovima za spasavanje da lako slete u određene oblasti, rekao je službenik odgovoran za izvršenje projekta.

Među 12 nacionalnih autoputeva koji su uređeni da se razviju u piste su: Jamshedpur-Balasore autoput i Chattarpur-Digha autoput – oba do preseka sa Odisha, autoput Kišanganj-Islampur u Biharu, autoput Delhi-Moradabad u Delhiju-Uttar Pradeš.

Iako je u početku dat predlog da se rasčisti ukupno 21 nacionalni autoput, za sada je rasčišćeno 12 autoputeva, od kojih su tri koja povezuju Odishu, Jharkhand i Chhattisgarh – sve oblasti koje su ugrožene od Maoista, a takođe su gotovo svake godine ugrožene od prirodnihin nepogoda kao što su poplave i cikloni.

Za početak, podloga kolovoza biće ojačana tako da bi mogla da podnese opterećenje pri sletanju aviona. Pomenuti autoputevi će normalno biti otvoreni za civilni saobraćaj a u hitnim slučajevima, civilni saobraćaj će biti preusmeren na alternativne pravce, o čemu će odlučivati Nacionalna agencija za autoputeve Indije (NHAI).

Na pitanje koliko dugo će potrajati radovi na ovom projektu, gospodin Kumar, zvaničnik koji je nedavno postavljen na čelo Nacionalne agencije za puteve, kazao je da se očekuje da radovi započnu u naredna tri do četiri meseca, a selekcija autoputeva uključenih u ovaj projekat urađena je tako da cela Indija bude pokrivena sletnim pistama za lakši pristup u toku prirodnih katastrofa.

Prethodni tekstDeset najboljih korma recepata
Sledeći tekstIzložba fotografija povodom 3. Međunarodnog dana joge (IDY) na Kalemegdanu (od 28. jula do 10. avgusta 2017)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime