Deset najboljih korma recepata

Foto: GOLDINPIC/pixabay.com

Jedno od najpopularnijih jela u indijskoj kuhinji je korma (reč potiče od turske reči „kavurma“, što znači kuvano meso).

Ova popularna tehnika kuvanja povrća i mesa sa jogurtom, kremom, zalihama i raznim začinama omiljena je među velikim brojem ljudi širom Inidje.

Veruje se da je korma izmišljena tokom ere Mughala. Aroma ovog “šhahi” jela zasniva se na mešavini začina, uključujući korijander i kumin, u kombinaciji sa jogurtom koji se čuva ispod temperature zgrušavanja i pažljivo preliva sokom od mesa.

Priprema se polako na niskoj temperaturi duže vreme da bi se dobili različiti ukusi začina. Najbolji ukus se postiže kada se čuva u indijskom hlebu poput Khamiri Roti, Roomali Roti i čak Tandoori Roti.

Evo deset najboljih korma recepata koje lako možete pripremati kod kuće.

1. Badami jagnjeća korma – po receptu šefa kuhinje Marut Sikka
Jagnjeća korma sa bogatim sosom kreme, bademovom pastom, jogurtom i začinima je nešto što vredi probati. Servirati sa oštrim “naan” hlebom i kladimo se da ćete reći da je ovo jelo napravljeno na nebu.

2. Pileća korma sa kokosovim mlekom – po receptu šefa kuhinje Marut Sikka
Pileći komadi marinirani satima u jogurtu kako bi ga učinili ukusnim. Kuvano sa kokosovim mlekom i raznim začinima koje će učiniti da vas ovo jelo sasvim osvoji.

3. “Bhopali Gosht” korma – po receptu šefa kuhinje Aditya Bal
“Bhopali Gosht” korma je ddličan recept koji pripada “bhopali Nawabi” kuhinji,. Komadi ovčjeg mesa natopljeni bogatim i začinjenim sosom začinjenim mnoštvom začina.

4. “Marchwagan” korma – po receptu braće Waza
“Khada masalas”, “ghee” i sočno meso čine ovaj crveni vruć kari pobednikom vaše večere. Ne verujete nam? Isprobajte!

5. “Murgh Shahi” korma – po receptu šefa kuhinje Niru Gupta
Kremasti pileći kari sa prepoznatljivim orašastim ukusom prosto vas tera da se zaljubite u njega.. Ovo kraljevsko jelo može se poslužiti sa rotisom po vašem izboru.

6. “Dhaniwal” korma – po receptu šefa kuhinje Aditya Bal
Jagnjeće meso kuvano masala kaši, mlekom sa dodatim šafranom i jogurtom kako bi napravila ukusna “Dhaniwal” korma. Od ovoga će vam zasigurno curiti voda na usta!

7. “Korma-e-Vaqil – po receptušefa kuhinje Niru Gupta
Ovčja korma – vrsta jela kojoj se može uživati samo ako ima svojstveni masni preliv u kome pluta! Mekano meso  marinirano u jogurtu sa začinima te kuvano u smeši različitih vrsta luka. Ova vrsta korme pravi je tradicionalni recept u državi Uttar Pradesh na severu Indije.

8. “Alubukhara” korma – po receptu braće Waza
Ovaj masalader i pikantno začinjena jagnjetina kuvana sa suvim šljivama prosto se mora probati. Ovo jelo učiniće neverovatan doživljaj vašim nepcima.

9. “Navrattan” korma – po receptu šefa kuhinje Niru Gupta
Harmonija pažljivo odabranog povrća pomešanog sa raznim začinima koji nedostaju većini ne-vegetarijanskih kormi savršen je obrok za vegetarijance.

10. “Taley Kele” korma – po receptu šefa kuhinje Amir Iqbal
Ovo je tipičan korma sos, ali sa dodatkom prženih banana. Da, dobro ste pročitali! Sos od kockica krompira, seckanog spanaća, jabuka i banana čini savršenu “Taley Kele” kormu.

Prethodni tekstLegendarni engleski fudbaler novi menadžer šampiona Indije
Sledeći tekstProširenje 12 nacionalnih autoputeva u piste za sletanje za hitne slučajeve

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime