Roditelji u Indiji tuže sina jer još nisu dobili unuka, odšteta – 650.000 dolara

Foto: unsplash.com/pabloheimplatz

Jedan par iz Indije rešio je da tuži sina pilota koji „još ne planira bebu“ posle šest godina braka, i traži odštetu, jer je svu svoju ušteđevinu potrošio na sina i njegov brak.

Indijski par zahteva da im njihov sin i njegova supruga ili podare unuče u roku od godinu dana ili da im daju u kešu – skoro 650.000 dolara.

Sanjev i Sadana Prasad kažu da su potrošili svoju ušteđevinu da bi „podigli i školovali sina pilota i organizovali raskošno venčanje“. Sada žele sve to – da naplate.

„Moj sin je u braku šest godina, ali još ne planira bebu“, naveo je par u podnesku predatom sudu u Haridvaru gde još stoji: „Kada bismo imali unuče sa kojim bismo provodili vreme, naš bol bi bio podnošljiv“.

Kompenzacija koju traže – 50 miliona rupija (646.000 dolara) – uključuje troškove svadbenog prijema u hotelu sa pet zvezdica, luksuzni automobil vredan 80.000 dolara i plaćanje medenog meseca za mladence u inostranstvu.

Roditelji su takođe izdvojili 65.000 dolara da bi njihov sin bio školovan za pilota u SAD, a vratio s u Indiju – nezaposlen.

„Morali smo da uzmemo i kredit za izgradnju naše kuće i sada prolazimo kroz mnoge finansijske poteškoće. I psihički smo prilično u problemu, živimo sami“, kažu roditelji pilota.

Advokat para, Arvind Kumar, rekao je da se saslušanje na sudu u severnoj Indiji tim povodom obaviti 17. maja.

Indija, inače, ima snažan tradicionalni zajednički porodični sistem koji uključuje suživot više generacija koje često žive u istom domaćinstvu.

Međutim, poslednjih godina trend se promenio, tako da mladi parovi radije odlaze od roditelja ili braće i sestara, a žene – kao što je u ovom slučaju – odlučuju da rade umesto da se fokusiraju na rađanje dece i ostanak kod kuće.

Prethodni tekstTradicionalni indijski napitak koristan za širok spektar oboljenja
Sledeći tekstIndijska kuhinja: Kako pripremiti umak od karija?

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime