Saradnja Indije i Srbije u ICT industriji – doprinosi prihvatanju različitosti

Indijska infomaciono-telekomunikaciona firma Wipro i matična kompanija firme VIP Mobile Srbija (Telecom Austria Group/A1 Telecom) uspostavile su strateško partnerstvo sa ciljem modernizacije svojih poslovnih sistema u nizu zemalja. Brojni stručnjaci firme Wipro često posećuju VIP Mobile kancelarije u Srbiji kako bi pospešili realizaciju projekta.  Ova poslovna interakcija omogućava stručnjacima iz obe zemlje da se upoznaju i prihvate različitosti u oblasti upravljanja kadrovima, radnog okruženja, nacionalnih običaja, hrane i prijateljstava.

Sa snažnоm kulturnоm bazom od preko 1,3 milijarde ljudi koji pripadaju različitim religijama, pod-kulturama, društvenim normama i paradigmama, Indija se danas nalazi među najbrže rastućim ekonomijama u svetu. Napredna indijska privreda zasnovana je na snažnoj kulturnoj osnovi i čini ovu zemlju jedinstvenim tržištem za svetu. Indija prolazi sveobuhvatnu transformaciju u nizu perspektivnih privrednih sektora.

Zemlja je trenutno drugo po veličini tržište telekomunikacija na svetu s pretplatničkom bazom od 1,2 milijarde i zabeležila je snažan rast u protekloj deceniji. Indija je ujedno druga zemlja u svetu po broju internet pretplatnika, broju korisnika pametnih telefona i previđanja su da će do 2020. imati čak milijardu mobilnih pretplatnika. Sektor mobilnih telekomunikacija beleži ubrzan rast i značajno doprinosi rastu BDP-a zemlje.

Očekivanja su da će indijsko tržište telekomunikacija nastaviti sa zdravim rastom na osnovu rasta prihoda i daljim prodorom ove industrije u ruralna područja. Takođe, rast imućne srednje klase podstiče potrebu za mobilnim i internet uslugama. Liberalna i reformistička politika vlade Indije kao i rast tražnje indijskih potrošača doprineli su brzom rastu sektora telekomunikacija.

Indija može igrati važnu ulogu u razvoju e-uprave u Srbiji. Srpska preduzeća ujedno postaju svesna ogromnih mogućnosti koje nudi indijsko tržište.

Indijska firma Wipro Ltd je vodeća globalna kompanija u oblasti informatike, konsaltinga i poslovnog savetovanja. Firma primenjuje savremene računarske sisteme, hiper-automatizaciju, robotiku, oblak, analitiku i nove tehnologije kako bi klijentima pomogla da se adaptiraju na digitalni svet i ostvare uspeh. Kompanija je globalno priznata po svom sveobuhvatnom portfoliju usluga, snažne posvećenosti, istrajnosti i dobrom korporativnom duhu, ima preko 160.000 zaposlenih koji su na usluzi klijentima na svim  kontinentima.

Prethodni tekstAgra: povratak u prošlost
Sledeći tekstProslava Dana Republike Indije 2018.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime