Sektor medicinske opreme i aparata dostići će vrednost od 9,6 milijardi dolara u 2022.

Foto: hioahelsefag/pixabay.com

U izveštaju firme PwC navodi se da sektor medicinske opreme i aparata u Indiji ima veliki potencijal za rast i da je Vlade Indije prepoznala ovu priliku.

Ujedno se očekuje da će vrednost ovog sektora dostići 9,6 milijardi dolara do 2022. Na svetskom tržištu, ovaj segment dostići će vrednost od 495 milijardi dolara u naredne tri godine, u odnosu na sadašnjih 400 milijardi.

Indija je u ovoj godini usvojila novo zakonodavstvo koje se tiče medicinskih aparata i izveštaj navodi da je ovaj sektor konačno spreman da uđe u sledeću fazu razvoja. U Indiji se po glavi stanovnika izdvaja 4 dolara na medicinske aparate, što je znatno niže od globalnog proseka od 66,3 dolara, što ukazuje na ogroman potencijal za rast.

Medicinske tehnologija prepoznate su kao važan segment od strane Vlade Indije koja je dozvolila strane investicije sa 100% vlasništva u ovom sektoru uz automatsko dobijanje dozvola. Iako je ova privredena grana i dalje u priličnoj meri uvozno orijentisana, stručnjaci veruju da će inicijative poput „Proizvodite u Indiji“ i razni podsticaji stranim investitorima dovesti do poboljšanja lokalne proizvodnje i konkurentnosti

Prethodni tekstIndijska novinarka Svati Šaturvedi dobila „Nagradu za hrabrost“
Sledeći tekstIndija pretekla Francusku i postala 6. najveća ekonomija na svetu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime