Seminar o „pametnim gradovima“ na „Vibrant Gudžart globalnom samitu“

Na „Vibrant Gudžart globalnom samitu“ (Vibrant Gujarat Global Summit), čija je centralna tema „Održivi ekonomski i socijalni razvoj“, koji se održava od 10. do 13. januara u Indiji i okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte – danas je organizovan značajan seminar na temu „Pametni gradovi i objekti: mogućnosti i izazovi“.

Seminar je bio praćen Mahatma Mandir izložbom u Kongresnom centru u Ahmedabadu, a na njemu su učestvovali i predstavnici Odeljenja za urbani razvoj i gradskih odeljenja za stanovanje.

Projekat, ideja i misija „Pametnih gradova“ odavno već postoji u Indiji i indijska vlada je zdušno podržava.

Ukratko rečeno, „pametna gradovi“ podrazumevaju višestruko povezivanje informacione i komunikacione tehnologije radi stvaranja rešenja koja će biti siguran način da se upravlja gradskom i stambenom imovinom.

Vizija obuhvata informacione sisteme, škole, biblioteke, transportne sisteme, bolnice, elektrane, vodovodne mreže, upravljanja otpadom, sprovođenje zakona i drugih usluge u zajednici za stanovanje.

Prethodni tekstSaradnja Indije i Srbije u oblasti poljoprivrede i IT
Sledeći tekstDolina cveća – nacionalni park poznat po svojoj lepoti

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime