Srbija i Indija potpisale sporazum iz oblasti vazdušnog saobraćaja

Foto: facebook.com/IndiaInSerbia

Srbija i Indija potpisale su danas, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika Indije Venkaja Naidua, dva važna bilateralna sporazuma, koja treba da omoguće i pospeše saradnju dve zemlje.

– Srbija i Indija imaju tradicionalno dobre političke odnose, koji imaju bogatu istoriju, ali je podjednako važno da unapređujemo i ekonomsku saradnju, za šta postoji veliki prostor. Novi, moderan sporazum o vazduššnom saobraćaju važžan je korak na tom putu, jer je bolje povezivanje uslov za unapređenje odnosa u oblasti ekonomije, za razgovore o novim poslovima i potencijalne nove investicije – rekla je Mihajlovićeva.

Kako se navodi u saopšštenju iz njenog kabineta, potpisanim sporazum o vazduššnom saobraćaju stvaraju se mogućnosti za obavljanje direktnog redovnog vazduššnog saobraćaja između dve zemlje, kao i dogovaranja komercijalnih aranžžmana podele koda između avio-prevoznika.

Sporazum je potpisan u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika Indije Venkaja Naidua, dodaje se u saopšštenju.

Prethodni tekstIndijska poseta Srbiji: potpisani sporazumi između dveju zemalja
Sledeći tekstPoslovni forum Srbija – Indija

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime