Srbija u Indiji traži partnere za proizvodnju traktora: potencijali predstavljeni pred tri kompanije

Ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović sastao se tokom boravka u Indiji sa predstavnicima kompanija koje su zainteresovane za oživljavanje proizvodnje traktora u Srbiji, i tom prilikom im predstavio naše potencijale za ulaganje u ovu granu industrije, prenosi zvanični sajt Vlade Srbije.

Nedimović je u petak i subotu (3. i 4. novembra 2017. godine) razgovarao sa predstavnicima tri od deset najvećih proizvođača traktora u svetu – Amalgamations Group, Mahindra i Sonalike.

On je naglasio da će Ministarstvo dati sve od sebe da u narednim nedeljama nađe kupca kako bi se rešili problemi u ovoj oblasti koji muče Srbiju već deset ili petnaest godina.

Nekada jugoslovenski gigant, IMT, osamdesetih godina je proizvodio više od 40.000 traktora godišnje, ali u poslednje dve decenije nije bilo značajnije proizvodnje, pri čemu već tri godine nijedan traktor nije sišao sa proizvodne trake ove fabrike.

Da su kompanije iz Indije zainteresovane da ulažu u proizvodnju traktora u Srbiji, Nedimović je najavio i pre posete ovoj zemlji.

(ekapija.com)

Prethodni tekstOčekuje se jačanje saradnje sa prijateljima iz najmnogoljudnije zemlje
Sledeći tekstNedimović sa indijskim proizvođačima traktora

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime