Srpkinja proglašena za „Ženu decenije” na Ženskom ekonomskom forumu u Nju Delhiju

Foto: Pixabay.com/hipandian

Srpska preduzetnica, vla­snica startapa „BeeSha­ per”’ i direktorka kompa­nije „Bee Premium Group”, Dragana Đermanović, pro­glašena je za „Ženu decenije” u obla­sti društvenih mreža i liderstva na međunarodnom Ženskom ekonom­skom forumu (Women Economic Fo­rum, WEF17) koji je održan u Nju Del­hiju u maju ove godine.

Ženski ekonomski forum, nezva­nično okarakterisan kao „ženski Davos”, ove godine se bavio global­nom temom „Kreiranje inovacija za budućnost”. Dragana je kao ključna go­vornica održala predavanje na temu „Nova poslovna kultura” i podelila sa učesnicama iz najvećih svetskih kompanija i ekonomija svoje prepo­ruke za kreiranje inovativnih siste­ma i preduzetničke kulture u zemlja­ma u tranziciji.

Ovo je prvi put da neka žena iz Srbije i regiona biv­še Jugoslavije dobije ovako značajno priznanje na Ženskom ekonomskom forumu za doprinos i poslovne re­ zultate na svetskom tržištu. Dragana Đermanović je i jedna od top 100 preduzetnica Evrope.

Ženski ekonomskiforum(WEF17) globalni je događaj ALL Ladies League (ALL), najvećeg svetskog međunarod­nog ženskog pokreta koji se zalaže za društvene promene podsticanjem obrazovanja i osnaživanja žena. Ima više od 50.000 članova u preko 150 zemalja, zbog čega su ALL & WEF naj­brža rastuća globalna mreža či­ji je cilj ostvarivanje kolektivnog potencijala u svim segmentima ži­vota. WEF 17 je ove godine okupio više od 2.000 žena iz preko 100 ze­malja sveta.

(Politika)

Prethodni tekstMirza i bez titule na US Openu ponosna što je predstavljala Indiju
Sledeći tekstSrbiju videlo 50 miliona ljudi

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime