Srbiju videlo 50 miliona ljudi

Indijski film „Vivegam“ („Inteligencija“) sniman početkom godine na više od 30 lokacija u Srbiji, od Bora do Novog Sada, trenutno se prikazuje u 3.250 bioskopa širom sveta, a u Indiji je najgledaniji blokbaster i videlo ga je više od 50 miliona ljudi.

Pojedine scene snimljene su u Bugarskoj, Austriji i Sloveniji, ali oko 70 odsto materijala je nastalo u Srbiji. Obično se u filmovima realizovanim kod nas radnja odvija negde drugde, što nije slučaj sa ovim ostvarenjem, u kome je učestvovala i beogradska „Klokvorld film produkcija“, pa je tako, od indijske premijere 24. avgusta prizore i ime naše zemlje videlo i čulo više od 50 miliona ljudi. Izvršni direktor produkcije Alek Conić ističe da je jedan od uslova za saradnju bio da Srbija glumi sebe, odnosno da se radnja odvija u našoj zemlji, što su producenti iz Indije i prihvatili.

„Ponosni smo što su Beograd i lokacije u Srbiji, poput Bora, Borskog jezera i Stare planine izabrani za snimanje velikog broja sekvenci, pa Srbiju na velikom platnu sada gleda milionski auditorijum u svetu“, rekao je Conić.

„Pokazali smo da imamo filmske stručnjake koji mogu da rade rame uz rame sa najvećim svetskim produkcijama. Grad Beograd i sve nadležne službe u mestima u kojima smo snimali izašli su nam u susret, a naši sugrađani su pokazali gostoprimstvo. Srbija pruža veliku podršku filmskim produkcijama, što se već pročulo u svetu, tako da očekujemo nove projekte.“

Portparol Rudarsko-topioničarskog basena Bor Gorica Tončev Vasilić kazala je da domaće i strane produkcije u potrazi za povoljnim lokacijama sve češće dolaze kod njih i da Bor postaje prava filmska meka.

Vivegam je ostvarenje poznatog reditelja Šive, a glavnu ulogu igra velika indijska zvezda Adžit Kumar, koga tamo doživljavaju kao polubožanstvo, pa ne čudi što je nastala velika euforija zbog premijere ovog filma. Uz Kumara, odnosno indijskog Džordža Klunija, kako ga zovu, igraju i Vivek Oberon, Kažal Agarval i Akšara Hasan, ali i naši glumci – Amila Terzimehić, Slobodan Stefanović, Karatina Gojković, Branka Pujić, Miloš Timotijević i Bojana Ordinačev. U ekipi je iza kamera takođe bilo mnogo naših ljudi, a opasne scene izvodili su kaskaderi srpskog „CKA tima“.

(Novosti)

Prethodni tekstSrpkinja proglašena za „Ženu decenije” na Ženskom ekonomskom forumu u Nju Delhiju
Sledeći tekstPremijeri Japana i Indije označili početak radova na brzoj pruzi u Ahmedabadu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime