Striming giganti menjaju produkciju Bolivuda

„Postoje tri velika ‘ne’ u indijskoj kinematografiji: seksualnost, religija i politika“, kaže kaže Anurag Kašiap, režiser Netfliksove serije “Svete igre”, koja predstavlja nešto savim drugačije u indijskoj kinematografiji. „I u ‘Svetim igrama’ obraćamo se sa sva tri“, ističe on.

To bi se moglo shvatiti kao indijski odgovor na seriju “Narkos”: napeta saga o zločinima koja pomno prati istoriju stvarnog sveta: političku i policijsku korupciju, organizovani kriminal, versku tenziju, nuklearni terorizam.

Serija obiluje scenama krvi, seksa i nasilja, za šta Kašiap kaže da nije nešto što se može gledati u bioskopima u Indiji, niti imati publiku.

“Gledanje filmova u Indiji je porodično iskustvo, iskustvo u zajednici. Porodice nisu sedale zajedno da gledaju ‘Svete igre’”, kaže autor ove serije.

Kašiap, inače poznat po pisanju, režiranju i produkciji relativno niskobudžetnih, ali provokativnih filmova, sadržajem koji kreira u saradnji sa svetskim produkcijskim gigantom, mogao bi trajno da utiče na pravac u kom se kinematografija Bolivuda kreće.

“Svete igre”, koje su u Indiji postale fenomen, gledao je dvostruko veći broj ljudi iz inostranstva, navode iz Netfliksa.

Prethodni tekstModi: Novi status Kašmira biće kraj terorizma i separatizma
Sledeći tekstIndijska breza – magično lekovito drvo

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime