Svinjski but sa sosom od jabuka i karija

Ručak koji se lako sprema!

Sastojci:

– 600g svinjskog buta ( isečenog na šnicle)

– so i biber

– 3 kašike ulja

– 1 nakisela jabuka

– 1 manja glavica luka

– 100g badema

– 100ml nezaslađenog soka od jabuke

– 100ml pileće supe

Priprema:

Šnicle premažite solju i biberom. Zagrejte ulje u tiganju, pa na umerenoj vatri pecite šnicle 15 minuta. Stalno ih okrećite kako bi ravnomerno porumenele. Zatim ih sklonite sa vatre i zavijte u aluminijumsku foliju.

Jabuku operite, obrišite kuhinjskim papirom, a zatim presecite na pola. Očistite koštice, a zatim prepolovite svaku polovinu. Isecite je na deblje listiće, a potom te listiće prepolovite. Crni luk takođe operite i isecite, a zatim i sitno iseckajte. Badem takođe iseckajte.

U zagrejanoj masnoći koja je ostala od pečenih šnicli izdinstajte sastojke koje ste pripremili. Pospite preliv karijem, a potom sve još jednom izdinstajte. Prelijte supom i sokom od jabuka, a potom sve kratko izdinstajte još jednom.

Sos prelijte preko šnicli i sve zajedno servirajte.

(N1)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime