Tata motors na sajmu u Ženevi predstavio novi električni automobil

Foto: Twitter.com/hormazdsorabjee (Printscreen)

Automobilski gigant Tata Motros predstavio je na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi novi koncept električnog automobila.

Nazvan EVision koncept, ovo vozilo je potpuno električni sedan sklopljen na Tatinoj Omega Arch platformi, jednoj od dve nove platforme ovog proizvođača.

EVision sedan koncept ostaje veran Tatinoj Impact dizajn 2.0 filozofiji i glavna odlika su mu ravne linije kombinovane sa jasnim i jakim tonovima, uz održavanje elegantnog i futurističkog dizajna kakav je viđen na ranijem H5X konceptu SUV koji je otkriven na Auto Expu 2018 održanom prošlog meseca u Indiji.

Indija želi da budućnost automobilske industrije bude zelena, te planira da do 2030. godine sva vozila budu na električni pogon. Tata Motors je već predstavila veliki broj električnih vozila, električnih autobusa pa čak i električnu verziju trkačkog automobila RaceMo.

Iako je EVision za sada samo koncept, velike su šanse da će uskoro početi njegova masovna proizvodnja. Električna budućnost za vozila vrlo je realan plan, čije je sprovođenje moguće i pre dolaska Tesle. Ovaj proizvođać električnih automobila i proizvoda čiste energije nedavno je pregovarao sa indijskom vladom o smanjenju uvoznih taksi, što će olakšati proizvodnju električnih automobila.

Prethodni tekstBolivudska zvezda Irfan Kan otkrio da ima „retku bolest“
Sledeći tekst“Neverovatna Indija“ na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime