JLR u vlašništvu Tata Motorsa otvara proizvodni pogon u Slovačkoj

Firma Jaguar Land Rover (JLR) koja je uvlasništvu indijskog Tata Motors-anajavila je otvaranje svog najsavremenijeg proizvodnog pogona u vednosti USD 1,6 milijardi u Slovačkoj, prvi pogon britanskog automobilskog brenda u ovoj centralno-evropskoj zemlji. JLR planira da u pogonu do 2020. godišnje proizvodi 100.000 automobila.

Uz postojeće proizvodne kapacitete locirane u Velikoj Britaniji, Kini, Brazilu, Indiji i Austriji, visoko-tehnološka fabrikau Slovačkoj dopunjuje i podržava korporativne, istraživačko-razvojne iinženjerske sposobnosti centrale koja je locirana u Velikoj Britaniji. Kompanija sa sedištem u Velikoj Britaniji, koju je prije deset godina kupila Tata grupa, izjavila je da novi proizvodni pogoni omogućavaju JLR-u da ponudi klijentima još više novih modela, zaštiti firmu od deviznih fluktuacija ipodrži globalnu konkurentnost grupacije.

JLR će zaposliti oko 1.500 ljudi u gradu Nitri, od čega 98% slovačkih državljana od kojih su 30% žene. Novi objekat kapaciteta 300.000 metara je napredan inženjrski pogon za obradu aluminijuma u Slovačkoj, i imaće godišnji kapacitet proizvodnje od 150.000 vozila.

Prethodni tekstIndijski dal-kari
Sledeći tekstZahvaljujući Kini i Indiji zemlja je mnogo zelenija

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime