U Indiji zasađeno 66 miliona stabala za 12 sati

U vreme ozbiljne ekološke ugroženosti planete Indija je, kao jedan od najvećih svetskih zagađivača, napravila korak ka poboljšanju. Oko milion i po volontera u saveznoj državi Madja Pradeš, posadilo je 66 miliona sadnica drveća. One su posađene uz obalu Narmada reke, a u sklopu jedne od najvećih ekoloških akcija u istoriji.

U cilju borbe protiv klimatskih promena, Indija se Pariskim sporazumom obavezala da će do 2030. godine pošumljavati pet miliona hektera zemljišta. Prethodne godine volonteri u Utar Pradeš saveznoj državi posadili su više od 50 miliona sadnica drveća, ali se ipak očekuje potvrda komisije da će ovogodišnja sadnja premašiti Ginisov rekord.

Kampanja je organizovana od strane savezne vlade Madja Pradeša, a u okviru nje je posađeno preko 20 različitih vrsta drveća. Jedan od vladinih predstavnika izjavio je da su volonteri, koje su činili deca i stariji, između 7 i 19 časova posadili 66,3 miliona sadnica, i da se sadnjom ovog drveća ne spasava samo Madja Pradeš, nego ceo svet.

Indija je treći po redu zagađivač u svetu u pogledu emisije ugljendioksida.

Izvor: The Independent, Noizz.rs

Prethodni tekstIndija: Prepoznavanje drevnih predela
Sledeći tekstJirgen Klop zaljubljen u Bolivud

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime