U Jagodini obeležen Međunarodni dan joge

Foto: Ambasada Indije

Povodom Međunarodnog dana joge (IDY), 17. juna, sinoć je u Akva parku u Jagodini održan javni čas joge, pod vođstvom instruktora joge Biserke Jakovljević.

„Grad Jagodina je podržao inicijativu i poziv ambasade Indije u Beogradu joga organizacijama i instruktorima, da mobilišu pristalice joge i da se pridruže obeležavanju Međunarodnog dana joge u Srbiji 17. juna“, rekla je Jakovljević novinarima.

Svi zainteresovani su mogli da uzmu učešće, tako što bi nam se pridružili u treningu, a mogli su i da se upoznaju sa ovom disciplinom, objasnila je Jakovljević.

Prohladno vreme, sa vetrom, onemogućilo je da odziv bude velik, dodala je ona i istakla da su dame bile hrabre, jer među njih 20 nije bilo ni jednog muškarca. Oni su pratili trening sa stolica restorana na platou Akva parka.

Ambasada Indije u Beogradu, u saradnji sa Vladom Srbije i Kancelarijom Ujedinjenih nacija u Beogradu juče jje obeležila Međunarodni dan joge.

UN su Rezolucijom usvojenom na 69. zasedanju Generalne skupštine 2014. godine, proglasile 21. jun za međunarodni dan joge (IDY).

U skladu sa ovom inicijatovom, Vlada Indije je širom sveta na prikladan način obeležila Prvi Međunarodni dan joge 21. juna 2015. godine, a ove godine obeležava 17. juna, podsetila je Jakovljević.

Ona je dodala da je „Vlada Srbije bila među 177 nacija koje su podržale Rezoluciju Indije u UN da se 21. jun proglasi Međunarodnim danom joge“.

Prethodni tekstSvetski dan joge obeležen i na Petrovaradinskoj tvrđavi
Sledeći tekstVrednost digitalne ekonomije u Indiji do 2022. godine – 4 biliona dolara

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime