Ugovor o isporuci ruskih helikoptera Indiji

Ugovor o isporuci i lokaciji proizvodnje ruskih helikoptera Kamov Ka-226T za indijsko ministarstvo odbrane mogao bi da bude potpisan u narednih šest meseci, izjavio je danas izvršni direktor kompanije Rosoboroneksport Aleksandar Mihejev.

„Dogovorena je zajednička lokacija, a izgled helikoptera će se ažurirati u skladu sa zahtevima indijskog ministarstva odbrane. Nadamo se da će projekat biti završen u narednih šest meseci“, rekao je Mihejev na sajmu aviona Dubai eršou 2019 (Dubai Airshow).

Prema njegovim rečima, rad na helikopteru je već počeo, a uslovi ugovora biće usklađeni sa procedurama koje je usvojilo indijsko ministarstvo odbrane, prenosi Tas s.

Rusija i Indija potpisale su 2015 godine međuvladin sporazum o isporuci lakih helikoptera Ka-226T indijskoj strani i njihovoj proizvodnji na teritoriji te zemlje.
Dokumentom je predviđena isporuka 60 helikoptera proizvedenih u Rusiji i proizvodnja još 140 u Indiji, u zajedničkom postrojenju.

U februaru ove godine kompanija Rašan helikopters holding potpisao je memorandum o razumevanju za indijskim kompanijama o proizvodnji komponenti za skalpanje helikoptera.

(Tanjug)

Prethodni tekstSedam indijskih kosmonauta prolazi testove u Rusiji
Sledeći tekstKobasice sa karijem

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime