Kobasice sa karijem

Ako vaša porodica voli malo pikantnija jela, iznenadite ih spremanjem kobasica sa ovim neobičnim sosom.

Sastojci:

–        6 kobasica

–        ½ šoljice iseckanog crnog luka

–        ½ šoljice iseckane jabuke

–        1 čen belog luka, iseckan

–        50 g kečapa

–        1 lovorov list

–        2 kašike meda

–        5 kašika karija

–        Malo sirćeta

–        Biber i so

–        2 kašičice iseckanog đumbira

–        2 kašičice ulja

Priprema:

Pripremite sve sastojke i u šerpici srednje veličine izmešajte ulje, crni luk i jabuke i mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte beli luk i sve zajedno kuvajte oko 1 minut. U šerpicu možete da sipate i 3 kašike karija, đumbir i ostale začine po ukusu. Zatim dodajte pola šoljice vode, kečap, lovorov list, sirće i med. Sve sastojke kuvajte dok ne proključaju, a zatim na laganoj vatri kuvajte još 30ak minuta uz povremeno dodavanje vode kako biste postigli željenu gustinu sosa.

Lovorov list izvadite iz šerpice, a zatim dobro izmešajte sos.

Sos odložite i ostavite da se prohladi, a za to vreme ispržite kobasice. Nakon što ih ispržite iseckajte ih na deblje kolutiće i stavite u činiju za posluživanje. Pospite kobasice sosom od kečapa i karija, a zatim pospite preostale dve kašike karija preko jela.

Uz ovo jelo možete poslužiti pomfrit ili restovani krompir sa alevom paprikom.

(N1)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime