Veliki indijski horoskop

Foto: geralt/pixabay.com

I u indijskoj, odnosno vedskoj astrologiji, postoji 12 horoskopskih znakova. I oni se određuju po datumu rođenja, ali ne poklapaju s našim Ovnom, Bikom, Blizancima…

Ali, suprotno od zapadnjačke astrologije u kojoj se sve orjentiše na 12 znakova tropskog životinjskog kruga, postoji indijska astrologija koja se bazira na sazvežđima. Dakle, indijski znakovi vezani su za sazvežđa te se menjanju u skladu s njima. To znači da se menjaju i ponovo računaju svakih 10 godina – stoga mnogi astrolozi tvrde da je indijski horoskop jedan od najtačnijih. Kojem znaku ti pripadaš prema indijskoj astrologiji?

Mesha (14. 4. – 14. 5.)

Osobe rođene u znaku meshe su ambiciozne, samouverene i odlučne. Za njih nema prepreka koje ne mogu svladati. Pri tome im pomaže njihova kreativna duša i talent za organizaciju. Ali, ako im nešto stane na put, brzo će se razbesniti, postaće nestrpljivi i razdraženi – zbog čega mogu čega drugima često deluju arogantno.

Vrishaba (15. 5. – 14. 6.)

Osobe rođene u ovom znaku su iskrene, nežne i pouzdane. Vrlo su stabilne i sigurne, dobro razmisle o svemu i nerado se upuštaju u rizik. U prijateljstvu ili vezi su verne – ko ima vrishabu pored sebe, može biti srećan.

Mithuna (15. 6. – 16. 7.)

Unutrašnji nemir tera osobe rođene u ovom znaku da stalno doživljavaju nešto novo. Njihov društveni, komunikativni i pustolovni karakter veoma je zanimljiv drugima. Mithune su često vešti govornici i deluju u kreativnim područjima. Međutim, njihov nemir im otežava koncentraciju na nešto važno, kao i na donošenje odluka. Što su starije, postaju nemirnije i direktnije.

Karka (17. 7. – 16. 8.)

Osobe rođene u ovom znaku spadaju među najosećajnije prema indijskom horoskopu. Brižne su, pune ljubavi i spremne da pomognu. Zbog svojih snažnih emocija često deluju nesigurno, a u nepoznatom društvu mogu delovati rezervisano i introvertno.

Simha (17. 8. – 16. 9.)

Priznanje i pohvala su za ovaj znak od velike važnosti. Uživaju u centru pažnje a prvenstveno vole komplimente. Ali, kad ih bolje upoznate, otkrićete da su ljudi koji vole da pomognu i imaju veliko srce i dušu.

Kanya (17.9. – 17.10.)

Planiranje ja za ovaj znak pola života. Sa svojim savesnim, urednim i opreznim načinom ponašanja važe za najveće perfekcioniste među svim indijskim horoskopskim znakovima. Uvek se ubrajaju među najbolje u svom poslu. U privatnom životu volie mir i samoću, ali su uvek spremni da stanu uz porodicu i prijatelje.

Thula (18. 10. – 16. 11.)

Vi ste šarmantna i uravnotežena osoba. Volite estetiku i lepotu i stalno želiite da budete okruženi lepim ljudima. Problem vam je da budete sami. Izbegavate konflikte i radije ćete popustiti i napraviti kompromis – što vam je mana.

Vrischika (17. 11. – 15. 12.)

Osobe rođene u ovom znaku uzimaju život u svoje ruke i bore se za svoje ciljeve. Poznate su po inteligenciji i mudrosti. Duboko u sebi su vrlo osećajne i lako ih je povrediti – žele pored sebe partnera koji će ih štititi i kojem mogu da veruju. Ako im se dogodi nepravda, ceo život će je pamtiti.

Dhanur (16. 12. – 14. 1.)

Uživate u životu punim plućima. Sa svojim optimističnim, idealističkim i ambicioznim načinom razmišljanja u stanju ste da zarazize sve oko sebe. Teško vam je da prepoznate granice, zbog čega ponekad pogrešno procenite situaciju.

Makara (15. 1. – 12. 2.)

Osobe rođene u ovom znaku često su radoholičari. Žele da uspeju i koriste svu svoju energiju kako bi ostvarili ciljeve. Zbog toga često njihov privatni život pati, jer se previše žrtvuju za svoje poslovne ciljeve. Čak i kad su im porodica i prijatelji jako važni, teško mogu usmeriti prema njima sva svoja osećanja.

Prethodni tekstDeset najbrže rastućih gradova sveta – u Indiji
Sledeći tekstIndijski SUV

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime