Više od 700 kompanija na Sajmu hrane u Indiji

Više od 700 prehrambernih kompanija iz 20 država učestvovalo je na velikom trodnevnom Medjunarodnom sajmu hrane u Nju Delhiju.

Indija, koja je jedan od najvećih proizvodjača pirinča, mleka i mahunarki, pokušava da privuče više milijardi dolara stranih investicija u prehrambenu industriju.

Prema podacima koje su nedavno objavile indijske vlasti, Indija je šesto po veličini tržište u svetu za hranu i namirnice, ali i drugi najveći proizvodjač hrane i prehrambenih proizvoda. Ipak, na listi izvoznika hrane, Indija se trenutno nalazi na 12. mestu u svetu.

Povodom otvaranja sajma u Nju Delhiju, najbolji šefovi kuhinja u Indiji pripremili su i servirali specijalitet od 800 kilograma pirinča i sočiva na ogromnom tanjiru na travnjaku, prenela je agencija AP.

Premijer Indije Narendra Modi je rekao da bi kombinacija tradicionalnih indijskih jela i moderne tehnologije mogla da pomogne svetu da ponovo otkrije indijske prehrambene sastojke.

Delegaciju Srbije na Medjunarodnom sajmu hrane u Nju Delhiju predvodi ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Uoči odlaska u Indiju, Nedimović je najavio da će tokom vikenda razgovati sa dva najveća indijska proizvodjača traktora, kompanijama Tafe i Mahindra koje su zainteresovane da proizvode traktore u Srbiji.

„Pripremili smo se najbolje što smo mogli za ove razgovore i daćemo sve od sebe da uspeju“, kazao je Nedimović novinarima 31. oktobra i dodao da će država pružiti podršku svakome ko želi da ulaže u Srbiju.

(novimagazin.rs)

Prethodni tekstIndijci hoće srpsko koštunjavo voće
Sledeći tekstIz Indije traže naše koštunjavo voće i jabuke

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime