Zbog korona virusa odložen samit EU-Indija

Samit Evropske unije i Indije koji je trebalo da se održi u Briselu u martu s indijskim premijerom Narendrom Modijem odgođen je zbog koronavirusa, kao i zajedničke vojne vežbe Sjedinjenih Država i Izraela, javljaju agencije.

Zdravstvene službe EU-a i Indije „savetovale su da se u ovom trenutku ne putuje. Stoga je odlučeno da se samit odgodi za datum koji će odgovarati obema stranama“, rekao je portparol indijskog ministarstva spoljnih poslova Raveš Kumar.

Odluka o otkazivanju zajedničkih vojnih vježbi SAD-a i Izraela „u skladu je s nedavnim direktivama izraelskog ministarstva zdravstva zbog Covida-19 i predstavlja meru opreza kako bi se garantovalo zdravlje i sigurnost svih učesnika“, objavilo je američko zapovedništvo za Evropu.

Oko 2.500 američkih vojnika raspoređenih uglavnom u Nemačkoj trebalo je da otputuje u Izrael na tu vojnu vežbu na dve nedelje, objavili su izraelski vojni izvori.

Izrael je u sredu zabranio, osim za retke izuzetke, ulazak na svoju teritoriju francuskim, nemačkim, španskim, austrijskim i švajcarskim državljanima kako bi sprečio širenje koronavirusa.

Zajedno s Italijom i Francuskom, Nemačka je jedno od glavnih žarišta virusa u Evropi.

Koronavirus se proširio, po podacima objavljenim u četvrtak, na 84 zemlje i teritorija, a broj zaraženih je 95.371. Dosad je umrla 3.281 osoba.

(Hina)

Prethodni tekstKolač sa kruškama i đumbirom  
Sledeći tekstIndija ograničila izvoz lekova zbog korona virusa

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime