Aromatični basmati pirinač sa šargarepom i kikirikijem

Foto: YouTube/Priya Vantalu (Printscreen)

Aromatični basmati pirinač sa šargarepom, lukom, svežim đumbirom, kikirikijem i korijanderom, iznenadiće i najveće sladokusce.

Obradujte svoje ukućane ovim sjajnim receptom, koji ne zahteva mnogo vremena.

Potrebno je:

  • 1 šolja basmati pirinča
  • 2 šolje vode
  • 1/4 pečenog kikirikija
  • 1 kašičica maslaca
  • 1 crni luk, iseckan
  • 1 kašičica sveže iseckanog đumbira
  • 3/4 narendane šargarepe
  • so po ukusu
  • kajenski biber po ukusu
  • naseckan sveži korijander

Priprema:

Pomešajte pirinač i vodu u posudu srednje veličine. Stavite na ringlu i ostavite da proključa. Zatim smanjite vatru na najmanju jačinu, i ostavite da se krčka dok ne omekša, oko 20 minuta.

Dok se pirinač kuva, u blenderu usitnite kikiriki. U tiganju zagrejte maslac i dodajte iseckani luk. Kada luk omekša, dodati đumbir, šargarepu i so. Smanjiti jačinu vatre i pržiti 5 minuta. Dodati kajenski biber i kikiriki. Kada se pirinač skuva, dodati ga u tiganj i polako izmešati sa ostalim sastojcima. Služiti sa naseckanim korijanderom.

Prijatno.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime