Murg kari

„Znate li kakva đakonija se krije iza ovog interesantnog imena? Nećemo vam reći, moraćete da otkrijete sami “

Potrebni sastojci

maslac – 4 kašike
luk – 2 glavice
so
kari – 2 kašičice
paradajz – 2 komada
pile – 1kg, bez kože
bujon – 2 šolje od povrća ili mesni
kukuruzno brašno – 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte luk i propržite ga u maslacu. Nakon oko 2 minuta dodajte malo soli, 2 kašičice karija i narendan paradajz (dobro je da ste ga prethodno oljuštili).

Nakon još dva minuta dodajete i pileće meso, isečeno na manje komadiće. Prelivate bujonom (ostavite tri kašike da u njemu razmutite kukuruzno brašno) i ostavite na ringli još 40 minuta.

Razmutite kukuruzno brašno bujonom i sipajte u jelo. Ostavite dok sos ne postane gustine koja vam se sviđa, a dobro je da mešate, da se ne zalepi brašno.

Ako je potrebno kad ste sve završili dosolite po ukusu.

(Mariola PantelicDžedaj, bonapeti.rs)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime