Napravite sami čuveni indijski hleb Naan

Foto: Adrega/pixabay.com

Ovaj recept za Naan vrlo je jednostavan i ukus hleba je kao iz indijskog restorana. Možete ga služiti i sa jelima ili mesom, ili jesti samo njega.

Potrebno je:

  • pakovanje suvog kvasca
  • šolja vrele vode
  • 1/4 šolje šećera
  • 2 kašike mleka
  • 1 jaje, umućeno
  • 2 kašičice soli
  • 4 1/2 šolja brašna
  • 2 kašičice sitno iseckanog belog luka (ukoliko želite)
  • 1/4 šolje rastopljenig maslaca

Priprema:

U većoj posudi pomešajte kvasac sa vrelom vodom i ostavite najmanje 10 minuta. Umešajte šećer, mleko, jaje, so i dovoljno brašna da zamesite meko testo. Mesite 6 do 8 minuta na brašnom posutoj površini. Testo stavite u nauljenu posudu, pokrijte vlažnom krpom i ostavite da se podigne, oko sat vremena, dok ne dostigne dvostruku veličinu.

Testo ponovo razvijte, i umešajte beli kul. Kidajte male komade testa, veličine loptice za golf, uvaljajte u lopticu i stavite a pleh. Pokrijte krpom, i ostavite da odstoji još pola sata.

Ravojajte loptice u tanke krugove. Peći na zagrejanom tiganju 2 do 3 minuta sa jedne strane, dok se ne dobije zlatna boja. Nepečenu stranu premazati maslacem, pa okrenuti i nju peći još 2-4 minuta. Ponoviti proces dok ne iskoristite svo testo.

Prijatno.

Prethodni tekst10 najromantičnijih pesama iz bolivudskih hitova (video)
Sledeći tekstIndijac prešao 600 km na biciklu za 24 dana da pronađe suprugu koja se izgubila

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime