Napravite sami čuveni indijski hleb Naan

Foto: Adrega/pixabay.com

Ovaj recept za Naan vrlo je jednostavan i ukus hleba je kao iz indijskog restorana. Možete ga služiti i sa jelima ili mesom, ili jesti samo njega.

Potrebno je:

  • pakovanje suvog kvasca
  • šolja vrele vode
  • 1/4 šolje šećera
  • 2 kašike mleka
  • 1 jaje, umućeno
  • 2 kašičice soli
  • 4 1/2 šolja brašna
  • 2 kašičice sitno iseckanog belog luka (ukoliko želite)
  • 1/4 šolje rastopljenig maslaca

Priprema:

U većoj posudi pomešajte kvasac sa vrelom vodom i ostavite najmanje 10 minuta. Umešajte šećer, mleko, jaje, so i dovoljno brašna da zamesite meko testo. Mesite 6 do 8 minuta na brašnom posutoj površini. Testo stavite u nauljenu posudu, pokrijte vlažnom krpom i ostavite da se podigne, oko sat vremena, dok ne dostigne dvostruku veličinu.

Testo ponovo razvijte, i umešajte beli kul. Kidajte male komade testa, veličine loptice za golf, uvaljajte u lopticu i stavite a pleh. Pokrijte krpom, i ostavite da odstoji još pola sata.

Ravojajte loptice u tanke krugove. Peći na zagrejanom tiganju 2 do 3 minuta sa jedne strane, dok se ne dobije zlatna boja. Nepečenu stranu premazati maslacem, pa okrenuti i nju peći još 2-4 minuta. Ponoviti proces dok ne iskoristite svo testo.

Prijatno.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime