Nešto sasvim drugačije: pica sa tandoori piletinom

Tandoori piletina omiljeni je specijalitet mnogima, ali pica sa ovim sastojcima nešto je poptpuno drugačije. Recept je vrlo jednostavan i sastojke možda već imate u kuhinji, a pripremu ćete lako savladati.

Potrebno je:

testo za picu

200 gr sira

400 gr pilećeg filea iseckanog na sitne kockice

1 kašičica ulja

1 kašičica đumbira

1 kašičica belog luka

1 kašičica paradajz pirea

1 manji crni luk

1 kašičica tandoori massala začina

1 kašičica kumina u prahu

1 kašičica čilija u prahu

so

Priprema: Piletinu ispržiti u tiganju sa lukom, dodati đumbir, beli luk, začine i paradajz pire, sve dobro izmešati, pa poklopiti dok ne bude spremno.

Na testo za picu naneti kečap i sir, zatim piletinu, još malo sira i još nadeva po izboru (paradajz, paprika, masline). Peći na 160 ºC 25 minuta.

Prijatno.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime