Pileći štapići u susamu sa kari sosom

Sastojci

piletina isečena na tanke štapiće
so
brašno
jaja
susam
ulje
kari prah
mleko
1 kriška pomorandže

Način pripreme

Piletinu iseći na fine tanke štapiće, pa usoliti, uvaljati u brašno pa u jaja, a zatim i u susam i lepo oblikovati rukom. Štapiće od piletine peći na vrelom ulju ili u fritezi.

Kari sos

Na ulju propržiti brašno (kao za zapršku), pa dodati kari prah. Kad se dobro sjedini, dodati mleko i mešati žicom dok ne provri, a onda u sos ubaciti krišku pomorandže.

Štapiće poslužiti sa kari prelivom i pomfritom.

(Branislav, Beograd, Krstarica)

Prethodni tekstAmerika preti Indiji
Sledeći tekstIndija ima najniže troškove proizvodnje energije iz obnovljivih izvora

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime