Piletina sa đumbirom i kikirikijem

Lagani ručak sa dosta povrća u pikantnom umaku.

Sastojci:

– 500 gr pilećeg filea

– supena kašika senfa

– susam po ukusu

– 3-4 čena belog luka

– 1 crni luk

– 1 praziluk

– 50 gr kikirikija,

– 2 male kašike karija

– 2 cm korena svežeg đumbira

– po jedna crvena, žuta, zelena i šilja paprika

– 1 šargarepa

– 3 paradajza

– tucana paprika

Na ulju, u voku, propržite praziluk, beli luk, crni luk i kikiriki. Stavite i malo karija i đumbira.

Dodajte belo pileće meso, prethodno premazano senfom i posuto susamom (iseckajte ga na trake ili kocke). Potom stavite paprike – crvene, žute, babure, šilje (takođe iseckane), šargarepu isečenu na kockice i sitno isečen paradajz.

Ostavite malo da se krčka, a zatim stavite malo tucane, začinske sudžuk paprike.

Suština ovog jela jeste u tome da se namirnice kuvaju u sokovima koje same ispuštaju i da se koristi što manje ulja i vode.

Jelo se lagano krčka od 25 do 30 minuta, s tim što treba voditi računa o tome da se sastojci ne prekuvaju.

Prijatno!

(Mr.Kitchen, N1)

Prethodni tekstEkstremne vrućine u Indiji
Sledeći tekstPivo od đumbira (recept)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime