5 najboljih joga asana za ravan stomak (foto)

Foto: pexels.com/elly-fairytale

Postoji više načina da postignete ravan stomak, ali od svih njih, pomoću joge možete biti sigurni da ćete dobiti više koristi od jedne, i naravno, nije uopšte teško i ne oduzima mnogo vremena.

1. Bhujangasana (Kobra poza)

Ova poza primarno funkcioniše tako što jača vaše trbušne mišiće i opušta deo leđa. A za ljude koji traže način da smanje višak kilograma sa stomaka, ova joga asana je idealna. Lezite na stomak na zemlju. Sada uz podršku obe ruke, polako dok udišete podignite grudi od zemlje i licem nagore. Zadržite položaj 20 sekundi, a zatim se vratite na prostirku u istom položaju. Ponovite ovo tri do pet puta dok ne dobijete snagu.

2. Dhanurasana (Luk poza)

Osim što jača vaše trbušne mišiće, ovaj deluje jačanjem vaših nogu i leđa. Da biste ovo vežbali, potrebna vam je snaga i ravnoteža. Počnite tako što ćete ležati na tlu na stomaku. Sada polako dok udišete, držite gležnjeve rukama što više možete. Formirajte ugao od 45 stepeni sa svojim telom i zadržite ovu poziciju 15 do 20 sekundi. Dišite duboko sve ovo vreme. Sada polako vratite svoj početni položaj. Ponovite ovo tri do pet puta.

3. Kumbhakasana (Plank)

Ova poza radi na leđima i stomaku. Možda izgleda lako, ali vam je potrebna dobra ravnoteža i snaga da biste ovo vežbali. Praktično pokreće celo telo. Za ovaj, morate da legnete na zemlju na stomak i balansirate telo na dlanovima i jajima stopala. Držite noge ispravljene, a ruke ispod ramena. Sada uz podršku ruku podignite telo od tla, držite telo u pravoj liniji i zadržite položaj 20 do 30 sekundi. Sada polako izdahnite i lagano dovedite telo u položaj mirovanja. Ponovite ovo tri puta.

4. Naukasana (Brod poza)

Ova poza je prilično izazovna, ali funkcioniše tako što jača vaše jezgro i poboljšava vašu ukupnu snagu. Lezite na zemlju licem prema plafonu. Držite ruke pored sebe i opustite ramena. Držite noge ispravljene. Sada polako podignite ruke i noge zajedno od zemlje, držite stomak u i iznad zemlje sve vreme. Sve ovo vreme vežbajte duboko disanje. Dosegnite ugao od 45 stepeni dok vaše telo ne bude u obliku slova V. Zadržite ga 60 sekundi i vežbajte duboko disanje. To je izazovna poza i može vam izazvati bol u prvim danima, ali je veoma efikasna za postizanje ravnog stomaka.

5. Veerabhadrasana B (Warrior 2 pose)

Ova poza jača i tonizira vaše noge, bedra, ruke i ramena. Takođe je efikasna poza za gubitak težine. Podignite ruke i držite ih paralelno sa tlom. Savijte jedno koleno tako da vam butina bude paralelna sa tlom, a zatim čvrsto gledajte u istom pravcu. Budite smireni i hrabro držite ovu poziciju kao ratnik. Sada ponovite isto na drugoj strani.

Prethodni tekstProbajte ovaj domaći ajurvedski prah za izbeljivanje zuba
Sledeći tekstZašto je zapravo zdravo jesti rukama: Neopisive prednosti za celo telo

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime