Šta je joga za lice i zašto je važna?

Foto: pexels.com/mart-production

Svi smo svesni blagodati joge, kako za mentalno tako i za fizičko zdravlje, sa mnogo prednosti koje ona nudi. Postoje beskrajne asane za povećanje fleksibilnosti i poboljšanje zdravlja od glave do pete. Ali, šta je sa vašim licem? Da li ste ikada razmišljali o tome? Joga za lice je idealan oblik nege kože i eksplodirala je tokom lokdauna kada su svi imali više vremena da se posvete svom zdravlju.

Evo više o jogi za lice – šta je to, njene prednosti i kako možete da je isprobate.

Šta je joga za lice?

„Baš kao i ostatak našeg tela, naše lice i vrat se takođe sastoje od mišića, tačnije 57, kojima je potrebna fizička aktivnost da bi ostali jaki i čvrsti. Joga za lice je upotreba pokreta ruku za vežbanje mišića lica. Zahteva minimalan napor i daje maksimalnu korist. U stvari, Face Joga cilja i na estetiku i na zdravlje, poboljšava snagu mišića, tonus kože, povećava protok krvi, kolagena, elastina i podstiče sistem limfne drenaže“, kaže Aditi Shoreval, entuzijasta i osnivač, Lilaa Organic Skincare. Ako vas ovo nije dovoljno impresioniralo, joga za lice takođe ima sposobnost da poboljša izgled vašeg lica dajući mu čvršći i mladalački izgled jer uključuje oblikovanje i definisanje lica.

Koje su prednosti?

„Kada je uparena sa formulama za negu kože visokih performansi, joga za lice može da pruži mlađu i podmlađenu kožu za samo nekoliko dana“, kaže Shoreval. „Joga za lice je brz, lak i efikasan način oblikovanja, podizanja i posvetljivanja kože. To je takođe moja praksa samopomoći i dodala je osećaj opuštenosti u moj svakodnevni život. To je poboljšalo moje opšte blagostanje, uključujući samopouzdanje kože i mentalno zdravlje“, dodaje ona.

Kako vaša koža sazreva, počinje da primećuje manjak kolagena (koji je odgovoran za čvršći izgled) – i počinje da se opušta. Fine linije, bore, tupost i opuštena koža su nusproizvodi ovog fenomena. Ali mnogi ljudi su uvek u potrazi za prirodnim načinima bez hemikalija za rešavanje problema sa kožom. Sada, joga lica je upravo to. Šta može biti sigurnije od vaših ruku bez ikakvih proizvoda?

Kakvu razliku možete očekivati?

„Redovnim vežbanjem mi je tonirao mišiće lica i vrata dajući mi prirodan, nehirurški lifting lica. U stvari, tokom prvih nekoliko nedelja primetila sam značajno smanjenje finih bora i podbratka. Videla sam i značajnu razliku u svom tenu, postao je jasniji i svetliji. Nema iznenađenja, jer joga za lice pomaže u detoksikaciji tela poboljšavajući cirkulaciju, protok limfe i uklanjanje toksina“, kaže Shoreval. „Radim pet minuta joge za lice ujutru da dam energiju svojoj koži, a zatim ponovo, pre spavanja. Smanjuje nivo stresa i pruža mi dobar san, što je od suštinskog značaja za sjajnu kožu“, kaže ona, objašnjavajući svoj režim joge za lice.

Pokreti koje treba da isprobate što pre

„Joga za lice radi na hipodermu ili donjem sloju kože (mišići i masno tkivo), dermis ili srednji sloj (vezivno tkivo) i epidermu ili gornji sloj (ćelije)“, kaže Shoreval. Ona deli tri laka poteza koje možemo udobno da izvedemo.

1. Počećemo od čela, ciljajući na horizontalne linije i bore. Stavite prste na sredinu čela i povucite prema van u horizontalnim linijama, ponovite tri puta. Ovo opušta frontalni mišić i oslobađa napetost koja može da izazove duboke linije ekspresije ako se ne opusti.

2. Zatim pređite na oči i fokusirajte se na smanjenje nadutosti, podočnjaka, finih bora, kao i na pojačavanje cirkulacije. Kažiprstima vrlo nežno mažite tik ispod očiju od nosa ka spolja. Ponovite to četiri puta. Kožu nikada ne treba vući. Ovaj pokret opušta mišić orbicularis oculi.

3. Zatim ćemo poraditi na obrazima, rešavajući opuštenost, gubitak volumena, dosadnu kožu i nazalne labijalne nabore. Nadujte obraze, kao da su vam usta puna vode i zatvorite usne. Počnite duboko da udišete i izdište kroz nos. Zatim prenesite vazduh sa obraza na obraz. Ovo se može nastaviti do 30 sekundi, a ako je udobno, može se produžiti do jednog minuta. Ovo radi na bucinatornom mišiću.

Prethodni tekstLečenje ajurvedom: Ove biljke su prirodni antidepresivi
Sledeći tekstPriča jednog indijskog studenta: Kako mi je ljubaznost Ukrajinaca spasila život

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime