Goa – indijski raj

Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Doživite čaroliju iz 1001 noći, tople večeri na predivnim peščanim plažama. To su samo neke od prednosti Goe koje privlače turiste željne odmora i opuštanja. Ni u kom slučaju nije lako odlučiti koje su plaže u Goi najlepše – danju okupane zlatnim suncem ili noću, dok ih miluje srebrna mesečina. Najbolje bi bilo da to sami otkrijete. U jesen i prvim mesecima zime klima u Goi je idealna za vaš odmor iz snova.

Tek 1961. godine, posle 450 godina vladavine Portugala, Goa je vraćena pod jurisdikciju Indije. Ali, još uvek je primetan uticaj te sredozemne zemlje, što ovaj dalekoistočni kraj čini posebnim.

Primer za to je Velha Goa (Stara Goa), gde se mogu videti crkve i palate izgrađene u evropskom stilu. Živopisno prožimanje različitih kultura posebno se može videti svake srede na plaži Anjuna (Anjuna Beach). Na tržnici se mogu naći razni suveniri koji će vas podsećati na ovaj egzotičan kraj, a uz to možete videti plesače na žici, gutače vatre i krotitelje zmija.

Nekrunisani kralj svih plaža u Goi je Kalangute (Calangute Beach). Ona se nalazi oko 15 km severno od Panaji-ja, glavnog grada indijske pokrajine Goa, i predstavlja pravi raj za turiste željne sunca. Nešto južnije oseća se blagi povetarac Arapskog mora na predivnoj Kolva plaži (Colva Beach) okruženoj palmama.

Goa je pravi prirodni raj, kroz šumu na brežuljcima u nacionalnom parku Molem veselo skakuću mnogobrojni majmuni. Malo severnije nalazi se park Bondla s botaničkom baštom u kojoj ima i jelena.

Goa svojom privlačnošću daje posebnu lepotu zapadnoj obali Indije, ne samo što je lepa za oko nego je i bogat izvor ribe. Regionalni specijaliteti nude se u lokalima jednostavnog enterijera koji se vrlo često nalaze na samoj plaži. U međuvremenu, možete na plažama uživati u osvežavajućim ukusima ananasa, manga, banana i drugog tropskog voća.

Želite li da posetite pravi indijski raj – Gou – teško da ćete zaobići čudesni Mangalor. On stoji kao raskošna kapija na ulazu u nestvarno lepu Gou.

Korisni linkovi

Turistička agencija preko možete da obiđete Gou: Mondorama

Prethodni tekstMarinirana ovčetina na indijski način
Sledeći tekstPakaj gošt ke kebab

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime