Najčuveniji muzej u Mumbaju sada možete posetiti virtualno (video)

Foto: pixabay.com/79997

Od sada impresivnu kolekciju čuvenog Mumbajskog muzeja Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya (CSMVS) možete da pogledate i onlajn iz udobnosti vaše fotelje.

Ovaj 99 godina star muzej je svoju kolekciju predstavio u virtuelnim turama, prihvatajući tako model koji od početka pandemije kovid-19 koriste vodeći svetski muzeji širom sveta.

Čuveni muzej je od prošle godine zatvoren za posetioce, a ponovo je otvoren u februaru ove godine. Međutim, zbog velikog broja novozaraženih i smrtnosnog drugog talasa kovida-19, vlasti su ga ponovo zatvorile.

Kolekciji muzeja sada se može pristupiti onlajn, na radost mnogih poklonika kulture i folklora. Ovaj muzej je dom ogromne kolekcije koja obuhvata preko 50.000 komada umetnina, među kojima su skulpture, slike, istorijski predmeti, artefakti iz civilizacije Harapan i mnogi drugi.

Virtualna tura može se započeti preko zvaničnog sajta CSMVS, a oni koji se uključe moći će da posete sva tri sprata muzeja i razgledaju hiljade zanimljivih istorijskih predmeta.

Prethodni tekstRecept ajurveda stručnjaka za napitak koji usporava starenje
Sledeći tekstVozač tuk-tuka svojim vozilom besplatno prevozi kovid pacijente (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime