Turizam za sve u Indiji (Paryatan Parv)

Foto: Ambasada Indije

Svako ko je nekad u životu posetio Indiju, zna da se to iskustvo nikada ne zaboravlja. Ova zemlja prepuna je misterija i zanimljivosti koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i koja bude sva naša čula.

Ministarstvo turizma u Vladi Indije organizuje, u saradnji sa drugim centralnim ministarstvima i državnim organima, „Paryatan Parv“ – manifestaciju koja promoviše turizam u Indiji. Održava se širom zemlje od 5. do 25. oktobra 2017. godine.

Cilj ovog programa je usmeriti pažnju na prednosti turizma u Indiji, predstaviti kulturnu raznolikost ove zemlje i istaći princip „Turizam za sve“.

Događaj predviđa veliko učešće javnosti, kao i zainteresovanih strana u industriji. Program prati niz događaja i aktivnosti koje će obuhvatiti turistička područja širom zemlje, kulturne programe, izložbe ručnih rukotvorina i kuhinja, radionice na različitim lokacijama, takmičenja za učenike, programe za turističke usluge, demonstracije joge itd.

U sklopu ove manifestacije biće organizovani i interaktivni programi i radionice na različite teme koje se odnose na razvoj veština u sektoru turizma, razvoj seoskih turističkih mesta i aktivnosti povezane sa medijima.

Foto: Ambasada Indije

Indija je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u svetu, a ovaj program ima cilj da je učini najboljom i najprivlačnijom svetskom turističkom destionacijom.

Od januara do avgusta 2017. godine broj stranih turista koji su posetili Indiju porastao je za 15,2% u odnosu na isti period 2016. godine.

Priliv stranih turista je najviši u poslednjoj deceniji, prvenstveno zbog skoka posetilaca iz Bangladeša, a većina građana Bangladeša dolazi u Indiju radi medicinskog turizma, ali učestale su i posete zbog trgovinske i privredne saradnje.

Indija je do maja zabeležila priliv od 4,2 miliona stranih turista u odnosu na 3,6 miliona u istom periodu prošle godine.

Prilivu stranih turista svakako je doprinela i činjenica da je Indijska vlada obezbedila elektronske vize za čak 162 zemlje, među kojima je i Srbija.

Ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čohan nedavno je rekla da je indijska e-turistička viza sve popularnija među srpskim posetiocima, kao i da je u 2016. za 26% povećan broj turista iz Srbije koji su posetili tu zemlju.

Ambasadorka smatra da u situaciji kada je turizam jedan od pokretača svetske privrede, a u toj industriji na globalnom planu vlada žestoka konkurencija, Indija i Srbija treba da sarađuju radi promocije i marketinga vlastitih turističkih kapaciteta.

Jedan od slogana ovog programa: „Izgradimo naciju kroz turizam!“

Poseta Indiji podrazumeva upoznavanje sa mnogim istorijskim činjenicama u kombinaciji sa kulturološkim, umetničkim i duboko duhovnim iskustvima.

Od snežnih vrhova Kašmira do prostranih plaža Goe, Indija nudi mnoštvo egzotičnih, neočekivanih i opčinjavajućih prizora i arhitektonskih čuda, od čuvenog Tadž Mahala, preko neosvojivih i romantičnih tvrđava, Kamasutra hramova u Kadžurahou i onih posvećenih boginji Kali, arhitektonskih čuda Mogula, sve do kuće Majke Tereze…

Priroda, ljudi, sve je drugačije, razigrano u kolopletu jarkih boja i novih doživljaja za sva čula.

Više informacija i kompletan program proslave

Prethodni tekstOtkrivamo zašto Indijke imaju blistavu kožu i besprekoran ten
Sledeći tekstMirzu u Pekingu bodrilo mnogo Indijaca, evo kako im se zahvalila

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime