9 najlepših ptica koje se mogu videti u Indiji (foto)

Foto: pixabay.com/pen_ash

Ptice su jedna od najelegantnijih i najlepših životinja na svetu. Od njihovog izuzetnog leta, do blistavih boja na njihovom perju, ptice su lepota za posmatranje. U nastavku donosimo 9 najlepših ptica koje se mogu primetiti u Indiji.

Paun

Jedna od najlepših ptica koje se mogu uočiti u Indiji je paun. U svom punom sjaju, to je ništa manje nego velika, kraljevska ptica sa nekim od najlepših boja na svom telu. Plavo i zeleno perje i prelepe oči čine ih neponovljivim prizorom.

Indijska modrovrana

Indijska modrovrana ima jarko plavu i braon boju na telu, a perje je mešavina svetlo i tamno plave boje. Kada leti, ova ptica izgleda apsolutno zapanjujuće.

Sarus ždral

Najveća leteća ptica na svetu, Sarus ždral, takođe je jedna od najlepših ptica pronađenih u Indiji. Sa upečatljivom crvenom glavom i vratom, i uglavnom sivim i belim perjem, ptica je lepotica za posmatranje.

Azijska rajska muharica

Ova ptica je oličenje kraljevske lepote. Azijska rajska muharica ima dugo repno perje i upadljive boje. Sa sjajnom crno-plavom glavom i belim telom, sa visokim, lepršavim repom, ova ptica je san posmatrača ptica.

Veliki kljunorog

Ptica koja izgleda izuzetno slična tukanu je veliki kljun. To je prilično velika ptica sa zakrivljenim kljunom i krestom na vrhu glave.

Vodomar

Ove lepe i male ptice poznate su po različitim bojama tela. Obični vodomar, na primer, ima plava leđa, narandžasto podnožje i dugačak kljun.

Indijska pita

Indijska pita, takođe poznata kao ‘Navarangi’ zbog svojih devet boja, je mala ptica sa svetlom mešavinom zelene, plave, žute i crne boje na perju.

Plavorepi pčelar

Plavorepi pčelar je vitka i šarena ptica sa jarko zelenim perjem, plavim repom i crnom prugom preko očiju. Njegov let je izuzetno graciozan, a njegove sposobnosti hvatanja insekata doprinose njegovoj privlačnosti.

Rufous treepie

Rufous treepie je član porodice vrana i ima mešavinu narandžasto-braon, sivog i crnog perja. Uz to, ima i dugačak, diplomirani rep i može se uočiti u šumama, baštama i urbanim sredinama.

Prethodni tekst3 početničke joga poze za ublažavanje bolova u donjem delu leđa
Sledeći tekstNajbolji recept za leto: Sladoled od manga i kokosa

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime