Ambasadorka Indije promovisala u Šapcu Međunarodni dan joge (IDY 2017)

Foto: Ambasada Indije

Ambasadorka Indije u Beogradu gđa Narinder Čohan – posetila je 1. juna 2017. Gimnaziju u Šapću i održala predavanje o Međunarodnom danu joge (IDY) 2017.

Obraćajući se učenicima, ambasadorka je govorila o fizičkim, psihičkim i brojnim zdravstvenim blagodetima joge. Tom prilikom prikazan je film „Opšti joga protokol“. Učenici gimnazije, lokalni zvaničnici i praktičari joge pozvani su da učestvuju u ovogodišnjoj proslavi.

Kao i prethodne dve godine, Ambasada Indije u Beogradu, u saradnji sa Vladom Srbije i Kancelarijom Ujedinjenih nacija u Beogradu, obeležiće u Srbiji Međunarodni dan joge (IDY) u subotu 17. juna 2017. sa početkom u 8.00 časova na platou ispred spomenika Pobedniku na Kalemegdanu.

Program obeležavanja Međunarodog dana joge biće organizovan u skladu sa Opštim joga protokolom koji su pripremili indijski joga stručnjaci, nakon čega će uslediti radionice i konsultacije na temu joge, ajurvede i homeopatije u prostorijama Skupštine Grada Beograda.

Ujedinjene nacije su Rezolucijom usvojenom na 69. Zasedanju Generalne skupštine 2014. godine proglasile 21. jun za Međunarodni dan joge (IDY).

Vlada Srbije je bila među 177 nacija koje su podržale Rezoluciju Indije u UN da se 21. juni proglasi Međunarodnim danom joge. U skladu sa ovom inicijativom, Ambasada Indije u Beogradu proslavlja IDY 2017. u svim većim gradovima u Srbiji.

Prethodni tekstPutin ugostio Modija u Peterburgu, evo šta mu je ponudio
Sledeći tekstAmbasadorka Indije posetila je Inđiju radi promocije Međunarodnog dana joge (IDY)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime