Beograd u bojama zastave Indije

Foto: Ambasada Inije

Povodom 70 godina nezavisnosti Indije, najistaknutije građevine Beograda, palata Albanija i most na Adi, bile su 15. avgusta uveče osvetljene bojama indijske nacionalne zastave, .

U večernjim satima, prolaznici su uživali gledajući narandžaste, bele i zelene refleksije koje sijaju sa visoke zgrade u centru Beograda, kao i sa mosta na Adi.

„Neverovatno je i veoma pohvalno da naša zemlja i naš grad promovišu druge prijateljske zemlje na takav način“, rekao je Miloš Jovanović, jedan od mnogih prolaznika koji su fotografisali palatu Albanija.

Indija i Srbija obeležavaju i 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Tako se i naša zemlja pridružila velikoj proslavi indijskog jubileja – Dana nezavisnosti.

Tradicionalno prijateljski odnosi dveju zemalja traju koliko i nezavisnost Indije – punih 70 godina.

Ovim simboličnim gestom Srbija je još jednom odala veliko poštovanje prijateljskoj Indiji.

Foto: Ambasada Indije

Indija je nezavisnost stekla 15. avgusta 1947. godine, kada je Velika Britanija prihvatila samostalnost svoje dotadašnje kolonije, nakon više godina borbe za oslobođenje, koja je najupečatljiviju formu imala u nenasilnom otporu i građanskoj neposlušnosti.

Obeležavanje 70 godina nezavisnosti Indije u Beogradu je, istovremeno, prilika da se obeleži isto toliko godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Indije.

„Odnose dve zemlje karakteriše tradicionalno prijateljstvo, bez otvorenih pitanja, uz puno međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim oblastima“, naveo je predsednik Aleksandar Vučić u poruci povodom 70 godina nezavisnosti Indije.

Foto: Zoran Petrović/Ambasada Indije
Foto: Zoran Petrović/Ambasada Indije
Prethodni tekstSlavni bugarski fudbaler nastavlja da igra u Indiji
Sledeći tekstOrganizovan okrugli sto sa predstavnikom indijskog Serum Instituta

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime