Deca se igrala u peni na indijskoj plaži, ne sluteći opasnost (video)

Talasi bele pene presvukli su tokom vikenda obale poznate turističke plaže Marina u Čenaju u Indiji, što je privuklo gomilu lokalne dece da se igraju u njoj.

Mediji, međutim, prenose da je pena toksična, uzrokovana zagađivačima iz kanalizacije koji su se pomešali sa morskom vodom i „ispenušali“ usled talasanja mora. Jedan zvaničnik za kontrolu zagađenja rekao je “Indijan ekspresu” da se vlasti nadaju da će se zagađivači u vodi povući za dan-dva.

Toksična pena je praćena oštrim mirisom, a mala deca igrala su se u njoj ne znajući da sadrži hemikalije opasne po njih, preneo je “Indija tudej”.

– Pena je nastala zbog otpadnih voda koje ispuštaju fabrike i bolnice u more. To je istina i to pogađa sve – rekao je ribar Murugan, koji živi na obali plaže Marina, u Šrinivasapuramu.

Ekolozi navode da se pena možda formirala zbog padavina u Čenaju u protekla dva dana. Oni smatraju da usled kiše obližnja reka Koum utiče u more unoseći sa sobom otpad koji ulazi u okean i uzrokuje penu.

– To se događa tokom ove sezone. Voda koja dolazi preko reke meša se sa morskom i pravi penu koja potom puni obalu – rekao je drugi ribar, prenose mediji.

Prethodni tekstBrzi smoothie  
Sledeći tekstNajtraženiji na netu: indijski specijalitet od krompira (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime